szon-sportoldal

2008.07.11. 12:20

Szép a nyár Kanyáron: irány az NB III!

<p>Elsiettük. Holott megtanulhattuk volna, hogy a magyar futballban nincs lehetetlen. Kiváltképp nyáron. A minap még arról érkeztünk, hogy tíz szabolcsi futballegylet startol az NB III. Tisza-csoportban – tévedtünk, tizenegyen lesznek.</p>

A legújabb „befutó” a Tiszakanyár, amely a megyei első osztály harmadik helyén táborozott le az elmúlt évad végén, csütörtök este azonban hivatalos felkérést kapott a harmadik vonalhoz való csatlakozáshoz. Így a Balkány, Ibrány, Nagyecsed, Nyírmada, Várda SE, Volán-Sényő, Nyíregyháza Spartacus, az egyenes ágon felkerült Kemecse, a második vonalból lecsúszó Tuzsér, valamint a szintén felkérésre érkező Tiszalök alkotta különítmény újabb taggal bővült.

– Nagyon szerettük volna, viszont azt is el kell ismerni, nem várt lehetőséghez jutottunk – Lakatos Roland, a kanyári egyesület elnöke. – Igent mondtunk, vállaljuk az indulást, a vezetőség teljes mellszéleséggel támogatta a döntést, hozzáteszem, Háda Sándor és Háda György segítsége nélkül nem vághattunk volna bele ebbe a kalandba! Itt szeretném utólag megköszönni a nyáron távozó Magyar László edző eddigi eredményes munkáját, ugyanakkor rendkívül bízunk Virovecz Pálban, aki a napokban vette át a csapat irányítását.

Mindazonáltal egyelőre csak azon játékosok neve ismert, akik elköszöntek (egyesek pusztán ideiglenesen...) a gárdától. Csernyu Szabolcs és Kovács Tibor a Dombrádot erősíti a következő szezonban – utóbbi, tehetségesnek titulált kapust kölcsönbe adták a megye kettes legénységhez. Semegi Tibor visszatért Záhonyba, Mándoki Rudolf pedig ismét a Nyírkarászt segíti, míg Brankovics Péter a Várda SE szolgálatába állt. Persze senki ne féltse a Tiszakanyárt, nyilvánvalóan acélosodni is fog a keret...

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!