szon-sportoldal

2008.09.26. 13:33

Pontért buszoznak majd a Hungária körútra

<p>A hétközi kupaforduló után ismét bajnoki pontokért meccselnek az élvonalbei focicsapatok. A kupában már nem érintett Spartacus, így a héten már a vasárnapi, MTK elleni idegenbeli meccsre koncentrálhatott.</p>

- A terveknek megfelelően alakult a Honvéd elleni meccs óta a programunk– kezdte lapunk tájékoztatását Révész Attila klubmenedzser. – Egyre biztatóbb állapotban vannak a sérültek, Szilágyi és Zaleh is már a többiekkel készül. Rossz hír viszont, hogy Minczér kidőlt, mert hasfalsérvet diagnosztizáltak nála, a jövő hétern fogják műteni. A többiek is kezdik utólérni magukat, sajnos a korábbi piros laposak, Mboussi és Cornaci nem léphet pályára vasárnap.

Az ellenfél MTK Hungária nem túl acélosan lépett túl a kupában, az NB II Nyugati-csoportjában 14. helyen tanyázó Kozármisleny ellen csak tizenegyespárbajban tudott nyerni Garami József együttese. Ami a két klub tavalyi mérlegét illeti, mindkétszer 2–0-ra nyert a kék-fehér csapat, ősszel a Hungária körúton, tavasszal a Városi Stadionban. Remélhetőleg nem ilyen eredmény születik majd vasárnap este.

- Meg kell kezdenünk az idegenbeli pontok gyűjtögetését, akár már az MTK ellen. Úgy vélem, fegyelmezett játékkal lehet keresnivalónk a Hungária körúton, akkor is, ha az MTK az esélyes a találkozónak. Sajnos a kezdőcsapat összeállítása a hiányzók miatt nem okoz nagy gondot, és a Honvéd elleni hazai találkozón bizonyítottak a játékosok. Szerencsére Zabos visszatér, így vele erősödik a középpályás sorunk. Ismét egy kezdő játékvezetőt kaptunk, remélem a tévéközvetítés nyilvánosságáva a hazaiakkal azonos feltételeket kapunk majd a mérkőzésen - vélekedett Révész Attila.

Mivel vasárnap lesz a találkozó, szombaton kora délután is lesz edzés a játékosoknak, vasárnap pedig délben szállnak fel a buszra Apostuék és irány a főváros.

A Szpari várható kezdőcsapata: Lazareaunu–Miskolczi, Ambrusz, Goia, Perényi - Zabos, Hegedűs, Ramos, Bárányos - Apostu, Sztojkov.

Várják a ramadan végét

A nyíregyházi vezetők is várják már a ramadan végét, hiszen az elefántcsontparti Sindou Dosso is érintett, hiszen mohamedán. Az idén szeptember elsejétől harmincadikáig tart a ramadan az egy hónapos böjt. Az iszlámok szent havában napfelkeltétől napnyugtáig tilos enni, inni, nemi életet élni, cigarettázni és vizipipázni. Ezek betartása átlagemeberek számára sem könnyű, egy sportolónak pedig minden bizonnyal nagyon nehéz. Dosso is hasonlóképpen van vele, bár erős szervezet nyilván jobban elviseli a kemény megkötéseket.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!