szon-sportoldal

2008.09.17. 14:40

Veretes versenyt rendeznek Magyon

<p>A megye legveretesebb múltra visszatekintő sporteseményét rendezik a hét végén, Magyon. A Keleti Tájfutó Napok harmincegy éves múltra tekint vissza, a több, mint három évtized alatt rendre szerepelt nemzetközi versenynaptárban.</p>

A szerdai sajtótájékoztatón Csekk Sándor főszervezőtől megtudtuk: összesen huszonnégy kategóriában hirdetnek győztest: tíztől nyolcvanöt éves korig várják az indulókat. Vélhetően háromszáz igazolt versenyző nevezésére van esély, szombat délután pedig a családi kocogónap (rajt 14 órakor) keretén belül remélhetőleg még sokan csatlakoznak a mezőnyhőz.

Czirják IstvánMagy polgármestere elárulta, településükön nem idegen a sportág, hiszen a nyolcvanas, kilencvenes években otthont adtak már jó néhány viadalnak a mintegy hétszáz hektáros erdőterületen.

A férfiak szombaton a Kelet-, a nők a Magy Kupáért szállnak harcba – a vasárnapi esemény az erősebbik nem számára a Marina György Emlékverseny lesz, míg a nők az EKO Kupáért küzdenek.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!