szon-sportoldal

2008.10.01. 06:58

A Betonút-NRK háromfrontos reményei

<p>Nyíregyháza - Szegény embert az ág is húzza... A Betonút-NRK nyáron elveszítette szponzorát, így Ludvig Zsolt vezetőedzőnek alaposan meg kellett húzni azt a bizonyos nadrágszíjat.</p>

A bajt tetétzve a hét végén pedig a csapatkapitány Erdősné térde bajt jelzett. Szombaton pedig indul a pontvadászat a női röplabda NB I Liga-bajnokság Kiemelt-csoportjában. Nem túl biztató előjelek....

– A felkészülésünk összességben jónak minősíthető, igaz két tornán részt vettünk, ám hiányoztak az igazán erős ellenfelek - kezdte lapunk tájékoztatását Ludvig Zsolt.– Olyanok, mint amelyek korábban a pezinoki tornán voltak, amelyen 2000 óta mindig részt vettünk. Sajnos a csehek az idén már nem rendezték meg a tornát, igaz felmerült egy olaszországi lehetőség is, ám az is meghiúsult.

Héraklész-válogatottak

A keret három fiatalja, Erdõs, Mosonyi és Miklai tagja Héraklész-válogatottnak, amely az NB I Liga-bajnokság alsóházában, a Liga-csoportban Kupában indul A versenykiírás olyan, hogy a két csoport meccsei nem ütköznek, így a nyíregyházi fiatalok akár mindkét csapatban és mindkét bajnokságban játszhatnak, ami bizonyára jól szolgálná fejlõdésüket.

Úgy néz ki, hogy az igazi felkészülés a bajnokságra marad.

Ami a csapatot illeti, igen rövid lesz a kispadunk, hiszen tíz játékos alkotja a keretet, igaz a tavalyi kezdőhatos megmaradt. Fekete Újpestre, Bodnár Békéscsabára, míg Czipták a Nyíregyházi Főiskolához igazolt. Kissről nem tudok semmit, Kinyik pedig abbahagyta a röplabdázást. A legfontosabb célunk az, hogy a tavalyi, sablonos játékunk kiküszöböljük. A csapatban vannak fiatal tehetségek és rutinos játékosok, ezt kell úgy ötvöznünk, hogy stabil és biztos játékkal tudjunk kirukkolni. Újdonság lesz az, hogy mivel sok a középen támadásra képes játékosunk, időnként három-négy centerrel is tudunk majd játsznai. Ehhez természetesen elengedhetetlen a biztos nyitásfogadás és mezőnyvédekezés, valamint a pontos támadáselőkészítés.

A nyíregyházi klub ötszörös bajnok, hatszoros kupagyőztes és egyszeres Interliga-győztes. Az idén is három fronton lépnek majd pályára, a bajnokságban, a Magyar-kupában és a haramdik számú európai kupában, a GM Capital Challenge Cup-ban. Milyen reményekkel?

Játékoskeret

Mezszám Név Poszt Magasság
1 Natasa Akimova feladó 180 cm
3 Kovács Bernadett feladó 172 cm
4 Erdõsné Balogh Erika center 190 cm
7 Erdõs Zsófia ütõ 178 cm
8 Merkószki Tünde ütõ 187 cm
9 Miklai Zsanett ütõ 185 cm
10 Szakmáry Gréta center 185 cm
11 Botos Fruzsina ütõ 182 cm
12 Mosonyi Tekla ütõ 176 cm
14 Katona Brigitta ütõ 196 cm
A szakmai stáb
Vezetõedzõ: Ludvig zsolt
Másodedzõ: Kõhalmi Richárd
Gyúró: Hankóczi "Zsozé" Zsolt
Csapatorvos: dr. Sántha János

- A bajnokságban dobogós helyezés a cél. Egyrészt, mert a várossal kötött szerződésben az 1-3 hely elérése szerepel, másrészt a hagyományok miatt nem adhatjuk alább és döntőt szeretnénk játszani. A riválisok közül a Gödöllő és a BSE még nem állt össze, a Vasasnál csak egy változás van a keretben, így az igazi csaták a bajnokság második felében várhatók-fogyalmazott a vezetőedző.

- A Magyar-kupában a Miskolc és az Újbuda után a Gödöllő van az águnkon a négy közé jutásért. Szeretnénk bejutni a négyes döntőbe, ott pedig már bármi lehet. A nemzetközi porondon az első körben nem játszunk, a másodikban a Vasas ellen mérkőzünk. Annak a párviadalnak a győztes jut tovább abba a körbe, ahol már a CEV-kupa előző köréből búcsúzó tizenhat csapat közül kap majd ellenfelet. Természetesen a Vasas ellen szeretnénk tovább lépni, a folytatást lehetőségeit pedig majd leendő a sorsolás is meghatározza-így Ludvig Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!