szon-sportoldal

2008.11.21. 10:16

Mániája lett a félmaraton

<p>Boldog születésnapot kívánunk a szombaton 69 éves, öt éve rendszeresen futó, korábban ökölvívó berkekben ismert nyíregyházi sportembernek, Hován Istvánnak!</p>

Immár papírja, pontosabban érme is van róla Hován Istvánnak, hogy mániája a félmaraton. A 69. születésnapját éppen szombaton ünneplő nyíregyházi sportember a múlt héten teljesítette a siófoki félmaratonit, így bekerült azon negyven honi sportember közé, akik négy különböző évszakban, versenykörülmények között teljesítették a 21 kilométeres távot. Minderről érmet is kaptak „Félmaratoni mánia” felirattal.

Az első próba áprilisban a Normafánál volt, júniusban következett a hortobágyi, szeptemberben a budapesti viadal, utóbb pedig a Balaton-parti megmérettetés. Pista bácsi nemcsak fut, általában meg is nyeri a versenyt a maga korosztályában, de Siófokon sokkal fontosabb volt számára, hogy egy másik nyíregyházi sporttársával, a szintén a betegség elől a futásba menekülő Ferenczi Józseffel két a kézben érkezzen a célba.

Hován István idén megnyerte a Büki Maratont, a komáromi nemzetközi versenyt, rendszeres vendége a sóstói erdei futópályának. Jövőre, hetven évesen is szeretne versenyeken indulni, addig is: Isten éltesse, Pista bácsi!

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!