szon-sportoldal

2008.11.04. 13:53

Most már tényleg kötelező nyerni

<p>Bajnokságbeli első sikerét az élvonalba visszakerült Debrecen ellen szerezheti meg a Marso-Vagép Nyíregyháza KK, a negyedik forduló mérkőzését szerdán 18 órától játsszák a bujtosi csarnokban.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/marso-vagep-nykk---nevsor/cn/szon-news-km_01-20081104-013807">A csapat névsora <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Ugyan a mezőny eddigi három nyeretlen csapatából kettő találkozik egymással a szerdai (18 óra) élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokin a bujtosi csarnokban, a Marso-Vagép NYKK és a Debrecen tudásszintje azért attól távolabb van attól, mint a két gárda jelenlegi tabellán elfoglalt pozíciója. Természetesen a nyíregyháziak képviselik a nagyobb játékerőt (ezt a felkészülési időszakban vívott két meccsen igazolták is), így az újonc ellen hazai pályán kötelező a győzelem Kmézics Zoran legénysége számára. De vajon a trénernek vannak-e elvárásai a különbségre vonatkozóan?

– Csak nyerjünk valahogy egy ponttal – sóhajtott a tréner. – Mindent a maga idejében, előbb legyen biztos a győzelmünk, aztán majd ráérünk gondolkodni azon, hogy milyen különbségű siker lenne igazán jó és a meccs képe dönt majd arról is, hogy ki mennyi játéklehetőséghez jut. Azzal viszont egyetértek, hogy kötelező a győzelem megszerzése, több szempontból is. Az egyik, hogy nagyon vágyunk már az első bajnoki sikerünkre, illetve hazai pályán, esélyesként fogadjuk ellenfelünket. Szükségünk van egy kis önbizalomra is, mert a már többször emlegetett mentális problémák miatt eddig csődöt mondtunk akkor, amikor át kellett volna lendülnünk a holtponton.

A Debrecent szeptemberben két hazai meccsen is simán verte az NYKK, de azóta az ellenfélhez új irányító érkezett az amerikai Steven Dagostino személyében.
– Azt hallottam a játékosról, hogy színesedett vele a Debrecen támadójátéka, ezzel együtt erősödött a csapat is – folytatta Kmézics mester. – A felkészülési időszak eredményei ellenére nem szabad lebecsülnünk a szerdai ellenfelet, már csak azért sem, mert Trivunovics játékára továbbra sem számíthatunk, így nem a legjobb csapatunkkal lépünk majd pályára.

- Bodnár Tibor -

NB I. A csoport

Férfiak, 4. forduló

További mérkõzések, szerda: Kecskemét–Kaposvár,

Paks–Körmend, ZTE–Falco KC, Sopron–Hegyvidék.

Csütörtök: Pécs–Albacomp. November 12.: Szolnok–Dombóvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!