szon-sportoldal

2010.07.19. 20:37

Fényeslitkéről a Fradi szentélybe

<p>Egyetlen szabolcsi futballistaként a Tuzsér SE-ben sportoló fényeslitkei Balogh Tamás lesz a résztvevője annak a jótékonysági mérkőzésnek, amelyet július 20-án az Albert Flórián Stadionban rendeznek a Most Wanted Tehetségkutató-sorozat válogatottja és a Ferencváros felnőtt csapata között.</p>

A 20 éves Balogh Tamás nevelőegyesületei a záhonyi középiskola Közlekedési DSE-je és a Záhonyi Vasutas SC. A fiatalember két esztendeje érettségizett a határvárosi tanoda általános közlekedési szakos osztályában. Kedvező fizikai adottságaival, sportszeretetével korán kivált kortársai közül. Már középiskolás diákként a ZVSC felnőtt labdarúgó csapatának kapuját védte és meghatározó játékosa volt a diákolimpián sikeresen szerepelt iskolai csapatnak.

Fejlődése érdekében korábban kipróbálta magát a Nyíregyháza Spartacus serdülőcsapatában, majd Záhonyba igazolva is rendszeresen látogatta a Spartacus kapusiskolájának foglalkozásait. Érettségi után fél évig Kanadában vállalt munkát, mellette párhuzamosan egy torontói csapatban futballozott.

Hazatérve újra a ZVSC-ben sportolt, tavaly nyáron pedig az NB III-ban szereplő Tuzsér SE-be igazolt. Innen jelentkezett a nagy médianyilvánosság mellett folyó Most Wanted Tehetségkutatóra, ahol közel 1300, köztük számos NB I-es vagy NB II-es utánpótláscsapatban szereplő fiatal tette próbára képességeit. A programot olyan neves szakemberek felügyelik, mint dr. Mezei György vagy Egervári Sándor. A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián négy héten keresztül, a legjobb edzőgárdával készültek az ifjú tehetségek. A mostanra 16 főre szűkült keret tagja lett kapustársával együtt Balogh Tamás is. Élete egyik legnagyobb eseményére július 20-án, kedden 19,30 órakor a Fradi pályán kerül sor, ahol a tehetségkutató-sorozat legjobbjai a 28-szoros bajnok és legnépszerűbb magyar klub, a Ferencvárosi Torna Club felnőtt csapatával mérik össze tudásukat.

- Háda Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!