szon-sportoldal

2010.07.27. 09:02

Marad a csapat és a gólkirály

<p>Augusztus elején kezdi a felkészülést a Fehérgyarmati VSE-Fevill NB II-es férfi kézilabdacsapata – Csapos János vigyázó szemeitől kísérve.</p>

A harcedzett játékos-edző szűk kerettel és behatárolt anyagi lehetőséggel kalkulálhat, utóbbi következtében az erősítést legfeljebb házon belül tudja megoldani. Mindenesetre biztató fejlemény, hogy az elmúlt szezon gólkirálya, Koncz Lászlót továbbra is soraiban tudhatja az FVSE. Nem mellesleg a megyei együttesek bombázói kibérelték a vonatkozó ranglista dobogóját: a szatmári nehéztűzér mellett másodikként a mátészalkai Szántó Szabolcsot, harmadikként a tiszavasvári Kiss Krisztiánt jegyzik!

A szakmai stáb a saját utánpótlásból merít, összesen tizenhat játékos tartozik a „nagyokhoz”, köztük jó néhány fiatal titán. A Gyarmat szeptemberben, a bajnoki rajtot megelőzően házigazdája lesz a hagyományos Török Zsigmond emléktornának, amellyel párhuzamosan bonyolítják le a Szalai Márk ifjúsági emléktornát. Az már biztosnak tekinthető, hogy esemény nemzetközivő bővül, a román Szatmárnémeti pályára lép a keleti végen.

A legutóbbi évadban ezüstérmet szerző együttest egyébiránt felkérték a második vonalbeli szereplésre, amit köszönettel kénytelen volt visszautasítani a vezetőség. Erre egész egyszerűen nincs pénz. Ugyanakkor jellemző a honi gazdasági viszonyokra, no meg sportág jelenlegi helyzetére, hogy az NB II Észak-keleti csoport negyedik pozíciójában záró Balmazújváros feljutott, mert vállalta az indulást az NB I B-ben...

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!