szon-sportoldal

2010.09.15. 07:30

A „Hercegnő” győzelme Nyíradonyban

<p>Szombaton a nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnokban Profi Kick-Box, Thai-Box, K-1. Nagydíjat rendeztek.</p>

A 18 órától kezdődő műsorban bemutatók és ifjúsági küzdelmek után kezdődtek a tétre menő mérkőzések. Versenyzők érkeztek Debrecenből, Szolnokról, Szegedről, Kabáról, Nádudvarról, Nyíregyházáról, Hajdúnánásról. Tőlük 9 férfi és 2 női mérkőzést láthattak.

A női főmérkőzést Mátyás Nikolett a „Hercegnő” Rita-Ring Kick-Box SE és Ignácz Melitta Milo-Team vívta. Full-Contact szabályok szerint 56 kg-os súlycsoportban, 3 menetben. Igazi sztárhangulat volt a csarnokban hiszen Nikolett Baktalórántházán a gimnáziumban tanul, de a szomszéd városban Nyírlugoson lakik. Ahonnan sokan elkísérték és nagy bíztatást kapott az egész mérkőzés alatt. Melittának pedig a Nyíregyházáról érkező klubtársai és barátai rendeztek parázs hangulatot.

Változatos mérkőzés

A két lány nagy iramú, változatos mérkőzést vívott, mindent kiadva magukból a nézők szurkolása közepette. Melitta lábbal dolgozott többet és gyűjtötte a pontokat feltartó testrúgásokkal, míg a „Hercegnő” erős kéztechnikájában bízva folyamatosan támadott. A mérkőzés végén a pontozóbírók 30:29, 30:28, 28:29, azaz 2:1-es arányban Mátyás Nikolettát látták jobbnak, így Ő vette át a Profi Kick-Box Női Nagydíjat. A férfi főmérkőzésen K-1., 86 kg-ban, Támcsu Richárd, Pit-Bull Debrecen 2:1 arányú pontozással győzte le Török Norbert nádudvari versenyzőt.

Nyíregyházi győztesek

ifi 50 kg, Low-Kick, Horváth Erik, Rita-Ring SE
ifi 57 kg, Low-Kick, Kovács László, Rita-Ring SE
felnőtt 60 kg, K-1., Bodnár Mihály, Milo-Team
felnőtt 71 kg, Low-Kick, Iványi Norbert, Rita-Ring SE
felnőtt 86 kg, Full-Contact, Szabó Ivett, Milo-Team

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!