szon-sportoldal

2010.09.20. 13:45

Baranyai pontosan emelne

<p>Az NYVSC válogatott súlyemelője csütörtökön lép dobogóra a világbajnokságon.</p>

A tizenegy magyar közül többen már befejezték szerpelését a törökországi Antalyában, a súlyemelő világbajnokságon. Az esztendő legfontosabb versenyén a világbajnoki sikerek mellett fontosabb volt az a tény, hogy itt lehetett az olimpiai kvalifikációhoz fontos pontokat gyűjtögetni. Az NYVSC versenyzői közül ketten is helyet kaptak a világbajnoki keretben, Ádám Róbert az 56 kilósok mezőnyében a nyitónapon lépett dobogóra és mivel lökésben nem volt érvényes kísérlete, kiesett, pont nélkül zárt.

Jó formában utazhat

Az NYVSC másik válogatottja a 85 kilós Baranyai János, aki még itthonról kiséri figyelemmel válogatottbeli társai szereplését, lévén hogy az ő súlycsoportjában csütörtökön lesz a megmérettetés. Az olimpikon még itthon lévő társaival együtt Tatán várja az indulást.

– Nemrégiben Oroszlányban volt az utolsó válogató, ahol szakításban 155, lökésben 190 kilóig jutottam. Ezzel a teljesítménnyel már elégedett lennék a világbajnokságon is, persze remélem, hogy még sikerül egy kicsit javítani is ezen.

– A mezőny nagyon erős és nagyon sűrű, amennyiben a kvalifikációs pontot sikerülne szerezni, azaz az első huszonötben zárni, akkor már nem lennék elégedetlen. Addig még van hátra pár nap, ami az az erőfejlesztésre már kevés, viszont fejben össze lehet rakni a gyakorlatokat és még csiszolgatni lehet a taktikát – így Baranyai János.

A pontok fontosak, ennek tükrében igencsak érthetetlen a szövetség azon húzása, hogy Baranyai csak szerda este érkezik majd meg Antalyába és másnap délelőtt tíztől már dobogóra is kell lépnie. Legalább egy nappal hamarabb kellett volna kiutaznia ahhoz, hogy jól kipihenhesse magát és elsősorban fejben rá tudjon készülni a fontos megmérettetésre.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!