szon-sportoldal

2010.09.23. 12:16

Becsben tartott becsi sztár

<p>A Nyíregyháza Spartacus legyőzésében főszerepet játszó Mihajlo Repljuk számára Magyarországon nem vonzó a magasabb osztály, Ukrajnában viszont tesz egy próbát.</p>

Nincs már több megyei bajnokságban szereplő csapat a Magyar Kupa legjobb harminckét csapata között csak a Tiszabecs. Ez egyrészt hatalmas büszkességgel töltheti el a határmentieket, másfelöl pedig azt is jelenti, hogy Szécsi Zoltán legénységének biztosan jelenése lesz a Magyar Kupa döntőjének napján.

Nem arról van szó, hogy a Hajdúböszörmény (4–3) és a szerdai Nyíregyháza Spartacus (4–1) elleni kupabravúr után máris megelőlegeztük volna a finálét Bornemisza Istvánéknak (bár Szécsi Zoltán szerint nagyon érik a Tiszabecs–Nagyecsed döntő...), de az eddigi meneteléssel az amatőrök számára kiírt Sport M-kupa finálé már garantált.

Mint ahogy az is fix, hogy a becsiek és a szerdán pályára lépők között toronymagasan a mezőny legjobbja, Mihajlo Repljuk többre hivatott játékos annál, hogy hazánkban a negyedik vonalban szerepeljen. Misától csak a legritkább esetben tudták elvenni a labdát az élvonalbeli tapasztalattal is rendelkező Szpari-játékosok, két gólt előkészített, egyet pedig maga szerzett.

Ünnepelt légiós

– Négy esztendővel ezelőtt Sándor István Karcagra csábított, így lehúztam már egy évet a magyar másodosztályban, ez alapján azt hittem, nehezebb dolgunk lesz szerdán – mondta a 4–1-es győzelmet követően a becsi szurkolók által a leginkább ünnepelt 23 éves ukrán légiós. – Egymás után a másodszor győzünk le olyan csapatot, amely tőlünk kettővel erősebben jegyzett osztályban szerepel, kíváncsi lennék, hogy mit tudnánk felmutatni egy élvonalbeli gárda ellen. Hogy magasabb osztályban lenne a helyem? Örülök, ha így látják, de Magyarországon számomra nem éri meg feljebb lépni. Amit elétem, mindent az édesapámnak köszönhetek, aki tavalyelőtt meghalt, ezek után haza kellett költöznöm, hogy én vezessem a családi vállalkozásunkat. Tiszabecs számomra ideális helyszín, a határ túloldalán található Tiszaújlakról járok át a mérkőzésekre. Télen meg teszek egy próbát az egyik ukrán másodosztályú csapatnál, ha ott megfelelek, akkor ismét profinak állok, ha nem, akkor marad a mostani felállás.

Hogy Repljuk komolyan is gondolja mindezt, arról csak annyit: Sándor István előbb fehérvári, majd most győri másodedzőként is csábította a középpályást, ám ő nem adta be a derekát. Bár szerdán nem láthattuk játszani, de a becsiek Repljuknál is nagyobb becsben tartják csatárukat, Ivan Szkunzjakot. Mennyi lett volna az eredmény, ha ő is ott van a pályán?

– Ezt nem tudhatom, de tény, nagyon szeretek Ivánnal együtt játszani. Remélem, a következő körben egy élvonalbeli csapat ellen mutathatjuk be a tudásunkat. Ezen a kisméretű pályán bárkire veszélyesek lehetünk – vélekedett Mihajlo Repljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!