szon-sportoldal

2010.09.15. 11:08

Fontos de nem elsődleges a sikerélmény

<p>Csütörtöktől szombatig a székesfehérvári Albacomp Kupán lép fel a Marso-NYKK, amely a házigazda mellett előbb horvát, majd szlovákiai riválissal találkozik.</p>

Második felkészülési tornáján sem panaszkodhat arra a Marso-Nyíregyháza KK élvonalbeli férficsapata, hogy gyenge mezőnyben lépne fel. A csütörtöktől szombatig tartó székesfehérvári megmérettetésen csupa élvonalbeli gárda lesz az ellenfél, köztük a nagyon erős horvát bajnokság egyik reprezentánsa, a KK Kvarner Rijeka – a dalmáciai gárda lesz az NYKK első ellenfele Fehérváron. Pénteken a szlovák bajnokság negyedikje, a Komarno következik, zárásként pedig a házigazda Albacomp, amely a bujtosi csarnokban százszázalékos teljesítménnyel nyerte a Grand Trans-Farm Tüzép Kupát, és azóta további két idegenlégióssal, Tony Crockerrel és Jonathan Jones-szal erősödött.

Curtis Marshall az NYKK kosarazója

A nyíregyháziak kerete is bővebb lesz, mint legutóbb, hiszen az amerikai Curtis Marshall immár teljes jogú tagja a csapatnak és szemben a múlt heti „másfél” meccsel, ezúttal mind a három fellépésen bevethető lesz, miként a héten teljesértékű munkát végzett Czigler László is.

– Újra erős mezőnybe csöppentünk, de így van ez jól, hiszen továbbra sem az eredményesség az elsődleges – vélekedett Ferenczi Tamás, az NYKK vezetőedzője. – Nem mondom, a sikerélmény miatt szükségünk lenne már egy győzelemre, ennek megszerzésére a szlovák és a horvát csapat ellen látszik nagyobb esély. A héten nagyon jól dolgozott a csapat, az amerikai játékos beépítésére is nyílott lehetőségünk, bízom benne, hogy a meccseken is pozitívumokkal szembesülhetünk.

Albacomp Kupa

A Marso-NYKK ellenfelei

Csütörtök, 17 óra: KK Kvarner (horvát)
Péntek, 17 óra: MBK Rieker Komarno (szlovákiai)
Szombat, 18 óra: Albacomp

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!