szon-sportoldal

2010.09.18. 08:14

Fradi-nap lesz Tiszalökön

<p>Jövő csütörtökön a zöld és fehér színek lengik majd be Tiszalököt, ahol Fradi-nap lesz.</p>

Az előzmények évekkel ezelőttre nyúlnak vissza és a 2003-ban elhunyt Simon Tiborhoz kötődnek. A Fradi-szív megtestesítőjének tragédiája után nem sokkal Molnár László, a tiszalöki ifjú focisták pallérozója elkezdte gyűjtögetni a ferencvárosi hátvéd emlékeit, mezeket, fotókat, cikkeket és már akkor megfogalmazódott az ötlet egy Simon Tibor emlékmúzeumról. A gimnázium kollégiumában be is rendeztek egy szobát, ennek és a Simon Tibor Klubnak lesz az avatója szeptember 24-én délután. Igazi zöld-fehér körítéssel, meccsekkel és a Teleki Blanka Gimnázium focipályájának avatójával. Illusztris személyek sokasága jelezte, hogy elfogadja a meghívást és ott lesz a nagy napon. Szívós Istvántól Furulyás Jánosig, Dragoner Attilától Mátyus Jánosig.

Vincze, Telek, Lipcsei...

A program 15 órakor a Simon Tibor Klub avatójával kezdődik, amelyen fellép a Kossuth Lajos iskola ének-és zenekara, majd búcsúdalt énekelnek Simon Tiborról. Ezt követően a zöld gyepen folytatódik a program, hiszen 16 órától a Simon Tibor Baráti Kör csapat a gimnázium fiataljaival játszik barátságos mérkőzést. Aztán jön a Vincze Ottó, Telek András, lipcsei Péter nevével fémjelzett ferencvárosi BL-csapat, akik a helyi NB III-as alakulattal játszanak bemutató mérkőzést.

A sportpálya után fehér asztal mellett emlékeznek majd az egybegyűltek Simon Tiborra. A szervezők az egész megyéből várják a zöld-fehér szimpatizánsokat, a belépés díjtalan, ám egy kihelyezett uránba bárki adományával segítheti a Simon Tibor Klub működését.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!