szon-sportoldal

2010.09.09. 10:46

Gólzápor várható Nagyecseden

<p>Három szabolcsi rangadót kínál a mind a nyolc meccsen megyei érintettségű hétvégi forduló, a mérkőzések közül hatot szombaton játszanak és csak kettő marad vasárnapra.</p>

Szinte a teljes fordulót lejátsszák szombaton a harmadosztály Tisza-csoportjában, de a legnagyobb érdeklődéssel várt Nagyecsed–Tiszakanyár mérkőzés vasárnapra marad.

Finoman fogalmazunk akkor, ha azt állítjuk: Ecseden bombaformában lévő szabolcsi csapatok találkoznak, amelyekben nemcsak az a közös, hogy vasárnap mindketten féltucat gólig jutottak (a szatmáriak 6–2-re nyertek Balkányban, a kanyáriak 6–1-gyel gázolták el a Tuzsért), hanem a harmadik játéknapon is egymást másolták: akkor mindketten 2–0-ra nyertek. Úgyhogy az utóbbi két fordulóban a Nagyecsed gólkülönbsége 8–2, a Tiszakanyáré 8–1... A semleges szurkolók máris dörzsölhetik a tenyerüket egy jó kis 4–4 reményében, a gólzáporra vonatkozó reményeket táplálhatja, hogy a két fél ebben az osztályban játszott mérkőzéseinek gólátlaga éppen négy. Háromszor a Tiszakanyár nyert (3–1 és 4–0-ra hazai pályán, a tavaly őszi nyitányon 3–2 Ecseden), egyszer (3–0) pedig a Nagyecsed. Semmi nem indokolja tehát, hogy bármelyik fél beálljon védekezni, a bekkelés amúgy sem sajátja egyik csapatnak sem.

Megmozgathatja a fantáziát

Azért ne menjünk el szó nélkül a szombati párosítások mellett sem, hiszen a Kemecse–Ibrány mérkőzés is megmozgathatja a jó futballra vágyók fantáziáját. A mérkőző feleket a mostani sorozatban az jellemzi, hogy hazai pályán százszázalékosak, idegenben viszont nyeretlenek. Igaz, a Kemecse esetében kicsit sántít a statisztika, hiszen csak egyszer lépett fel a megszokott környezetében, de akkor alaposan helybenhagyta (5–0) a Nyírmadát. Az idegenben nemcsak pont, hanem szerzett gól nélküli Ibránynak a múlt heti hazai teljesítményét (4–1 a Nyírmada ellen) kell megközelítenie, ha eredményes akar lenni a szomszédvárban.

Apropó, Nyírmada. Szőke István legénysége szakítva a hagyományokkal ezúttal nem vasárnap, hanem szombaton tudja le soros hazai fellépését, amelyen a Püspökladány lesz az ellenfele.

5. forduló (kezdés: 15.30): szakvezetői várakozások

Szombat

Tuzsér (10.)–Tiszalök (11.)
Révész Csaba, tuzséri edző: – Nagyon remélem, hogy Tiszakanyár ellen csak hibákat követtünk el, és nem a képességekkel van a baj. Néhány játékosom még mindig nem érzi át annak a súlyát, hogy milyen nagy múlttal rendelkező egyesületben rúghatja a labdát. A Tiszalök ellen a hármas kulcsszó, amit szem előtt kell tartanunk: csapategység, akarat, fegyelem.
Péntek Miklós, a tiszalöki edzői stáb tagja: – Ha a taktikai értekezleten megbeszélteket kilencven percen keresztül betartja a csapat és mentálisan is százszázalékosak leszünk, akkor a tuzséri oroszlánbarlangból is pontosan fogunk hazatérni.

Kemecse (9.)–Ibrány (8.)
Koskovits György, kemecsei edző: – Hosszú idő után a héten végre mindenki teljes értékű munkát végezhetett. Szombaton hazai pályán győzelemmel szeretnénk szebbé tenni a szurkolóinknak Kemecse várossá avatásának évfordulóját.
Kató István, ibrányi edző: – A legutóbbi egymás elleni találkozónkon egyetlen gól döntött a Kemecse javára, a szombati mérkőzésre is becsülettel készülünk. Úgy gondolom, a két csapat hasonló felfogásban fog pályára lépni, ezért jó mérkőzés kerekedhet ki az összecsapásból.

Baktalórántháza (13.)–Cigánd (7.)
Tóth János, baktalórántházi edző: – Biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül helyreáll a rend. A tiszalöki vereség nem esett jól, de őszintén sikerült kibeszélni a legutóbb történteket, és bízom benne, hogy a labdarúgóim olyan teljesítményt fognak nyújtani, amire igazából képesek. Súlyos tanulópénzeket fizetünk, de szombaton a remek erőkből álló vendégeinkkel szemben sok mindent helyrehozhatunk.

ÚSE-Nagykálló (3.)–Létavértes (15.)
Fogarasi Zoltán, az ÚSE-Nagykálló edzője: – Ellenfelünk az élbolyba tartozó Tiszakanyár és Kótaj ellen is megmutatta, hogy nem szabad félvállról venni őket annak ellenére sem, hogy a tavalyi keretük alaposan kicserélődött. Mi sem tesszük ezt, sőt a lehető legnagyobb komolysággal és fegyelemmel készülünk a gyors és látványos focit játszó hajdúsági fiatalok ellen. A biztos bennmaradást illetően céljaink nem változtak, így az eddigi eredményeink akkor értékelődnek fel, ha a Léta ellen győzelemmel tudjuk megörvendeztetni a nehéz helyzetben is mellettünk álló törzsszurkolóinkat.

Nyírmada (14.)–Püspökladány (4.)
Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a hétvégén, ugyanis Fejes János sérülése és Danku Attila kiállítása miatti eltiltás nehezíti a dolgunkat. Ennek ellenére, remélem jó mérkőzést fogunk játszani.

Hajdúszoboszló (5.)–Balkány (16.)
Purguly Árpád, balkányi edző: – Remélem fejben rendbettettük a dolgokat a Nagyecsed elleni súlyos hazai vereség után, csak a győzelem elfogadható eredmény a számunkra. Vass Zoltán öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Vasárnap

Nagyecsed (6.)–Tiszakanyár (1.)
Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Ambiciózus, jó edző jó csapata látogat hozzánk. Hazai pályán győznünk kell!
Gerliczki Máté, tiszakanyári edző: – A mezőny egyik legszebb fociját játszó, legtechnikásabb csapatához látogatunk. Kellő önbizalommal és felkészültséggel esélyesek lehetünk a számunkra kedvező eredmény elérésére.

Kótaj (2.)–Berettyóújfalu (12.)
Csoma Dezső, kótaji edző: – Ahhoz, hogy eredményesek legyünk vasárnap, a múlt hetinél jobb teljesítményre és nagyobb alázatra lesz szükségünk. Tavaly mindkétszer legyőztük Berettyóújfalut, most mindkét eredményt elfogadnám. Ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy ellenfelünk már nem ugyanaz a csapat, mint tavaly volt, igaz, ez ránk is elmondható. Kotricz Zoltán sérülés miatt nem játszhat.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!