szon-sportoldal

2010.09.28. 11:41

Izsákon hajtottak esőben és sárban

<p>Izsákról, a magyar bajnokságról sem hiányozhattak a megyebeli kettesfogathajtók – más kérdés, hogy a viadal nem az ő sikerüktől volt hangos.</p>

A harmincnégy fogatot felvonultató mezőnyben Margitai Sándor (Újfehértói LBSE) a tizedik, Kovács Szabolcs (Bokortanyák LSE) a tizenkettedik helyen végzett, a végső diadal Lázár Vilmosé, a Magyar Lovassport Szövetség elnökéé lett, aki tizedik bajnoki aranyérmét szerezte meg. Megjegyzendő, a körülmények olyannyira nem voltak ideálisak, hogy még a verseny elhalasztása is szóba került. Végül igen mély talajú díj- és akadálypályát várta a résztvevőket, míg a maratonhajtásra a nyolcból csak hat akadályt sikerült hajtható állapotba hozni.

Ezen a hétvégén a B kategóriában szereplő versenyzőinknek lesz jelenésük a zánkai országos döntőben. A kvalifikáció során ifj. Fekete György (Nyíregyházi Főiskola SE) és Fekete György (Nyírbátori LSE) szerzett jogot arra, hogy tagja legyen a harminc fogatot felvonultató mezőnynek.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!