szon-sportoldal

2010.09.16. 07:42

Jövő hét végén itt a Nagy Sportágválasztás

<p>A jövő hét végén fiatalok és idősebbek ezreit várják az NYVSC stadionjába, hiszen szeptember 24-25-én a Tiszavasvári úti létesítmény ad otthont a Nagy Sportágválasztó nyíregyházi programjának. Az országos akcióról Glückmann Pál, a rendező NYVSC elnöke adott tájékoztatást szerdán délelőtt.</p>

– Harminc sportág mutathatja majd be magát a jövő hét végi rendezvényen, amelyre nemcsak a nyíregyháziakat, de a környékbelieket is várjuk. A kétnapos program remek lehetőséget kínál arra, hogy a sportolás iránt érdeklődők a számukra legszimpatikusabb sportággal részletesen megismerkedhessenek – tudatta Glückmann Pál.

Egészséges életmód

A hónap elején Debrecenben 14 ezren voltak kíváncsiak a sportágválasztóra, Glückmann Pál bízik abban, hogy a Tiszavasvári úti pályára is több ezren látogatnak majd ki. Pénteken elsősorban a gyerekekre (óvodásoktól a középiskolásokig) számítanak, a nyíregyházi iskolások tantervi kereteken belül is kilátogathatnak a pályára. Szombaton amolyan családi napon szülők és gyerekek is megismerkedhetnek a bemutatkozó sportágakkal.

A stadion lehetőséget ad arra, hogy valamennyi jelentkező klub megfelelő területen adhasson ízelítőt sportágáról, lesz nagyszínpad beszélgetésekkel, és a szervezők igyekeznek sztárvendégekkel is kedvet csinálni a sportoláshoz, az egészséges életmódhoz.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!