szon-sportoldal

2010.09.15. 07:33

Már 2011-re készül a nyíregyházi bajnok-duó

<p>Hat futam után biztossá vált, hogy a nyíregyházi Kiss-Szollár páros nyeri a Magyar Rally-Túra bajnokság H1 kategóriájának 2010-es bajnoki címét. Az Ózdi sikerről és jövő évi terveikről Szollár Csaba navigátort kérdeztük.</p>

SZON – 2004-től versenyeztek együtt Kiss Zsolt pilótával. Mit jelent nektek ez a bajnoki cím?

Szollár Csaba – Idén először sikerült harcolnunk a bajnokság megnyeréséért. Ez elképzelhetetlen lett volna az elmúlt hat év tapasztalatai és csapatunk tagjainak áldozatos munkája nélkül. Esztergomban például egy egész éjszakás szerelés és egy percnyi alvás nélkül nyertük meg a futamot. A szervezést, az előkészületeket, a szerelést ketten Zsoltival egyszerűen lehetetlen lenne megoldani úgy, hogy a versenyzésre is megfelelően tudjunk koncentrálni. Az erőforrásunkat építő Juhász Tibor, a logisztikáért felelős Kiss Mihály, a csapatvezető és szerelő Oláh „Tibicsoki” Tibor, és főtámogatónk a Peugeot Centrál Csoport nélkül ma nem beszélgethetnénk a bajnoki címről.

SZON – Két hete győztesen tértetek haza a VIII. Suzuki Kaiser Ózd Raliról. Azt hinné az ember, hogy a hegyi futamokon nem sok babér terem az alföldi versenyzőknek…

Szollár Csaba – Talán azért is sikerülhetett, mert aki nem hegyek között éli le az életét, az jobban tiszteli őket és jobban is koncentrál a lejtőkön és szerpentineken. Mi nagyon szeretjük a hegyi versenyeket, jól esik egy kis változatosság a megszokott terepekhez képest.

SZON – A családtagok mit szólnak a ralizáshoz?

Szollár Csaba – Mindketten munka mellett versenyzünk, így a szerelésre, és a tesztekre csak hétvégén és éjszakánként van lehetőségünk. Melyik feleség örülne ennek? Persze biztos féltenek minket, ám most ők is velünk örülnek a sikernek és nagyon büszkék ránk.

SZON – Már biztos a bajnoki címetek. Elindultok az utolsó futamon?

Szollár Csaba – Természetesen indulunk októberben a Szendrő – Edelény Ralin is. Ezen a versenyen már a jövő évi futamokra teszteljük a fékeken és a futóművön történt változtatásokat. Ahhoz, hogy ebben az erős mezőnyben jövőre is megvédhessük címünket, minden tapasztalatunkra szükség lesz. A bajnoknak egyébként is illik mindegyik versenyen ott lenni.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!