szon-sportoldal

2010.09.21. 14:43

Nyugodtak, mint a hal a szatyorban

<p>Labdarúgó Magyar Kupa, országos főtábla, 3. forduló: szögre kerülhet a makkoscipő, avagy Bárándon sem hiú ábránd a továbbjutás.</p>

A nyolcból előbb maradtak hárman,majd a második fordulóban bekapcsolódott a Nyíregyháza Spartacus és a Baktalórántháza, és az öt próbálkozóból négyen fennakadtak a rostán. Ők valamennyien szerdán 15.30-től próbálkoznak a Magyar Kupa harmadik fordulójában, a kérdés pedig az, hogy vajon hány megyebeli csapatunk várhatja majd a következő játéknap sorsolását.

Egy egész biztosan. Az első fordulóbeli Fehérgyarmat–Nagyecsed párosításhoz hasonlóan ugyanis ezúttal is rendeznek egy megyei rangadót. A Tiszabecs–Nyíregyháza Spartacus párharc érintettjei között két osztálynyi a különbség, de a Szpari számára akadnak figyelmeztető jelek. Az egyik, hogy a határmentiek az előző körben a szintén NB II-es, a nyíregyháziakkal a nyitányon 1–1-es döntetlent játszó Hajdúböszörményt búcsúztatták 4–3-as összesítéssel, a másik, hogy tavaly ilyenkor, még élvonalbeli csapatként ugyancsak megyebeli rivális, az akkor szintén két osztállyal alacsonyabban jegyzett Nyírmada ellen búcsúztak a piros-kékek. Ráadásul szerdán éppúgy a Sándor Csaba, Vitkai Elemér, Papp Ferenc játékvezetői hármas működik közre, mint tavaly szeptember 16-án Nyírmadán – nem mintha akkor rajtuk bármi is múlott volna...

Lehetőséget szeretnének adni azoknak, akik eddig kevesebbet szerepeltek



– Vannak sérültjeink és eltiltottunk is akad, továbbá azoknak a játékosoknak is lehetőséget szeretnénk adni, akik eddig kevesebbet szerepeltek, viszont olyan sokan nem vagyunk, hogy az eddigi kezdőt pihentessük – mondta Brekk János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Ismerem a „falusi” kupamérkőzések hangulatát, kéki vagy éppen sényői edzőként átéltem azt, amint a Vasast vagy éppen az Újpestet fogadtuk, és valamennyien úgy tekintettünk a mérkőzés elé, hogy életünk nagy lehetősége. Most a másik oldalon ülve kicsit másként látom a szituációt, de nem becsüljük le az ellenfelet, ugyanakkor elvárás a csapattal szemben a továbbjutás. Fontos az is, hogy ne sérüljön meg senki, hiszen szombaton Diósgyőrben nagy rangadó vár ránk. A tiszabecsi edző, Szécsi Zoltán elszántsága a garancia arra, hogy nehéz mérkőzés áll előttünk.

A tiszabecsi edző persze megint nem hazudtolta meg magát, és újfent humoránál volt, amikor a szerdai összecsapás kapcsán szóra bírtuk.

– Nyilvánvaló, hogy a nyíregyházi együttes játékosainak ez egy kiemelten fontos mérkőzés, talán pályafutásuk csúcsát jelentheti – így Szécsi Zoltán. – Meghatottsággal fognak pályára lépni a tiszabecsi Lőrincz Gusztáv-stadionban, ami a régi Wembley hangulatát idézi az egysoros fapadokkal, és a mögöttük található szilvafával. Nyugodtak vagyunk, mint hal a szatyorban, csak nyerhetünk ezen a találkozón. Egyébként a tavaszi kupameccs visszavágójának – amikor legyőztük a Szpari ligacsapatát – tekintem ezt az összecsapást. Csak a helyszínen dől el, milyen összetételben és hogyan lépünk a játéktérre, aki viszont lehetőséghez jut, mindent meg fog tenni a siker érdekében. Ha most tovább megyünk, akkor történelmet írunk, mert ilyen messze még nem jutott tiszabecsi csapat a Magyar Kupában.

Nem hajlandóak lemondani a bravúr lehetőségéről

 

Élvonalbeli rivális most egyik csapatunk útjába sem került, NB I-ben megfordult játékos viszont annál több. A Tiszakanyár ugyanis a magyar bajnok „farmcsapatát”, az NB II-ben edződő DVSC II-DEAC-ot fogadja, a kanyáriakhoz hasonlóan NB III-as Nagyecsed pedig a korábbi debreceni ikonokkal (Sándor Tamás, Madar Csaba, Arany László, Kerekes Zsombor) megerősített, a Hajdú megyei első osztályban harmadik helyen álló Bárándhoz látogat.


– Hosszú idő óta ez az első olyan mérkőzésünk, amelyen nem győzelmi kényszer alatt kell pályára lépnünk – vélkedett a hazai fellépés előtt álló Tiszakanyár edzője, Gerliczki Máté. – Viszont, ha egy ilyen meccsre bárkinek plusz motivációra lenne szüksége, akkor annak a játékosnak a futball-, nekem pedig a makkoscipőt kellene a szögre akasztanom. A hétközi időpont ellenére reméljük minél több szurkolónkat megmozgatja az összecsapás, melyen nem vagyunk hajlandóak lemondani a bravúr lehetőségéről.

– Aki látta az elmúlt kupafordulóban vívott meccsünket Tállyán, az sokáig emlékezni fog rá – ezek már a nagyecsedi tréner, Feczkó Tamás szavai. – Bízom benne, hogy a kilenc volt debreceni játékost felvonultató „retró” Loki ellen is emlékezetes, jó mérkőzést vívunk, és ugyanúgy továbbjutunk, mint az előző fordulóban.


Sándor Tamás és Kerekes Zsombor jó formája ide vagy oda (mindketten dupláztak a hétvégén a Tiszacsege ellen 5–2-re megnyert bajnokin), azért Bárándon sem hiú ábránd a továbbjutás...

Magyar Kupa
Országos főtábla, a 3. forduló mérkőzései
 Kedd, 15.30: Győrszemere–Haladás, Tisza Volán–Szolnok.
Szerda, 15.30: Eger–Mezőkövesd, Let’s Do It Technoroll–Barcs, Újbuda–Ferencváros, Lipót–Veszprém, Bonyhád–Siófok, Balatonlelle–Paks, Szekszárd–Kaposvár, Kakasd–Baja, Dunaharaszti–MTK II, Pétervására–Bőcs, Putnok–Felsőtárkány, Tiszakanyár–DVSC II-DEAC, Báránd–Nagyecsed, Tiszabecs–Nyíregyháza Spartacus, Győr II–Pápa, Budaörs–Bp. Honvéd, Videoton-Puskás Akadémia–MTK, Tököl–Vasas, Bp. Honvéd II–Tatabánya, BKV Előre–Vác, REAC–Szigetszentmiklós, Cegléd–Makó. 18: Pécs–Kaposvölgye VSC, Békéscsaba–Kecskemét.
Október 5., 17: Soproni VSE–Gyirmót.

 

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!