szon-sportoldal

2010.09.09. 12:11

Szombaton este rajtol a 15. EDF Éjszakai Futás

<p>Futóprogram az éjszakai Budapesten: szombaton 15. EDF Éjszakai Futás.</p>

Szeptember 11-én immár 15. alkalommal búcsúztatják a nyarat a futók az EDF Éjszakai Futással, melyet a Világjátékok Alapítvány és a Budapest Sportiroda-BSI rendez. Az ősz egyik különleges futóesményének mezőnye 21 órakor rajtol a Roosevelt térről. A Nyárbúcsúztatóra minden eddiginél többen neveztek, így várhatóan több mint 3000 futó vág neki a 6,5 kilométeres távnak. A Futás Jubileumi Évében sorra kerülő esemény útvonala a Lánchídon, az Alagúton, a Tabánban, a Duna mindkét partján és a Szabadság hídon vezet. A futók elhaladnak a kivilágított Szent Gellért téren, a Petőfi téren, a Vigadó és a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt. A 15. EDF Éjszakai Futás különlegességeihez hozzátartozik, hogy a díszkivilágítást kapott, felújított Szabadság hídon éjszaka most halad át először futómezőny.

A Nyárbúcsúztató fővárosi esemény ugyan, ám erre a különleges alkalomra az ország minden megyéjéből érkeznek futók. Több százan neveztek Pest megyéből, mintegy százan érkeznek Csongrádból, de az ország más megyéiből is több tucatnyian jönnek futni az éjszakai Budapestre. A rajt előtt zenei és táncprogramok várják a futókat, akik a felvezető tűzijáték után vághatnak neki a távnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!