szon-sportoldal

2010.09.13. 19:34

Taroltak a rókavadászaink, hatan a világbajnokságon indulnak

<p>Tizenhárom aranyat nyertek az országos bajnokságon a nyíregyházi rádiós tájfutók.</p>

Köszönhetően a fiataloknak, a Városi Rádióklub Sportegyesület csapata az idén minden hazai kupaversenyt megnyert. (Aranyhomok, Weisz, Budapest, Bereg, Puskás, Intercisa).

A versenyévad megkoronázásaként a Vinyén rendezett országos bajnokságon 13 bajnoki címet, 9 ezüstérmet és 10 bronzérmet szereztek az egyesület versenyzői. A bajnokság különlegessége volt, hogy első ízben került kiírásra a hagyományos rövidhullámú és ultrarövidhullámú versenyeken kívül egy új versenyszám, a sprintverseny, ahol a versenyzőknek 10 rövidhullámú adót kell keresniük, amelyeket a normál verseny egy perces adásideje helyett mindössze 12 másodpercig adnak.

Az egész éves teljesítményük alapján hatan utaztak el a horvátországi Opatijában kedden kezdődő 15. világbajnokságra. Az ifjúsági férfi korosztályban a teljes háromfős csapat a nyíregyházi Rádióklubból kerül ki, Hanyicska Martin, Iski Richárd, Jáger Patrik képviselik hazánkat. Rajtuk kívül a rajthoz áll még Cserpák Ferencné, Moravszki János és Kovács András.

Demecserben is szokott futni

Az utazók közül Cserpák Ferencné Piroska nyolc esztendeje tájfutó, illetve rádiós tájfutó. Két évvel ezelőtt Dél-Koreából arannyal és ezüsttel tért haza, tavaly Bulgáriában ezüsttel és bronzzal gazdagította gyűjteményét, és ezzel a magyar csapat legeredményesebb versenyzője volt.

– Heti két alkalommal volt a sóstói erdőben Venczel Miklós csapatkapitány vezetésével edzésünk, ahol az iránymérést gyakorolhattuk. Ezen kívül a demecseri erdőben heti rendszerességgel futottam. Edzőtáborban Fenyőfőn, a Bakonyban töltöttünk el néhány napot, ahol napi két kemény edzésen vettünk részt. Az év folyamán több hazai verseny is volt, ahonnan mindig éremmel tértem haza. Szeretnék jól szerepelni Horvátországban, ezen  a világbajnokságon is – mondta az elutazás előtt Cserpák Ferencné.

Országos bajnokság, a Nyíregyházi Városi Rádiósklub versenyzőinek eredményei

Bajnokok: Iski Richárd (F17, mindhárom számban), Jáger Patrik (F19, mindhárom számban), Zelei Andrea (N15, sprint és URH), Borbély Emese (N15, sprint és URH), Cserpák Ferencné (N35, URH), Moravszki János (F50, RH), Kovács András (F60, RH).

Ezüstérmesek: Zelei Zoltán (F17, sprint és URH), Zelei Andrea (N15, RH), Borbély Emese (N19, RH), Varga Julianna (N21, sprint), Cserpák Ferencné (N35, sprint), Dévényi Kristóf (F17, RH), Hanyicska Martin (F19, URH), Jáger Péter (F40, RH)

Bronzérmesek: Varga Julianna (N21, RH és URH), Dévényi Kristóf (F17, sprint és URH), Hanyicska Martin (F19, sprint és RH), Jáger Péter (F40, sprint és URH), Zelei Zoltán (F17, RH), Kovács András (F60, URH).

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!