szon-sportoldal

2010.11.02. 09:52

A magyarul beszélő légió védelmében

<p>Czeglédi István nem tett lakatot a szájára. A Szi-Zo Sport megyei első osztályban szereplő, negyedik helyen posztoló fehérgyarmati futballcsapat edzője a rivális együttesek szakvezetőinek burkolt megjegyzései miatt fakadt ki. Öntsünk tiszta vizet a pohárba!</p>

A szatmáriak szűk egy esztendeje csapatnyi román játékost alkalmaznak, ami sokak szemét szúrja. Más tészta, az előző kiírásban szinte reménytelen szituációban sikerült kiharcolni a bentmaradást a keleti végen székelő egyletnek – főként a légiósoknak köszönhetően. Nem mellékesen, az aktuális idényben olyan gárdák tartoznak – a Nyírbátor kivételével – a közvetlen élcsoporthoz, melyek határontúli labdarúgókat (zömében románok...) erősítenek. Tény továbbá, hogy az ugyancsak külhoni frontembereket bevető Tiszabecs a legjobb harminckettő közé jutott a Magyar Kupában. A széles ellentábor viszont azt kifogásolja, ezen a szinten visszatetsző ennyi vendégmunkást pályára küldeni.

– Az elmúlt heti gávavencsellői megnyilvánulás fölött még elsiklottunk, a legutóbbi gyulaházi nyilatkozatra azonban  reagálunk kell – hangoztatta Czeglédi István. – Mi is nagyon jól tudjuk, helyi és a környékről verbuvált játékosokkal is érhetnénk el eredményeket, csak az nem mindegy, hogy milyet. Képzeljék el, Fehérgyarmaton is folyik utánpólásnevelés szervezett keretek között, de a jelenlegi sportvezetők arról nem tehetnek, hogy éveken keresztül bizonyos emberek nem csináltak semmit. Most legalább próbálkozunk és higgyék el azon vagyunk, hogy minél több tehetséges helyi fiatalt építsünk be csapatunkba. Azt viszont nem értem, hogy amikor a Nyírsulis fiatalokat szétdobálják a környékbeli megyei csapatokba, mi nem nyilatkozzuk azt, hogy véget ért Nyíregyháza bajnoksága...

Szerethető csapat

A másik gondolatom pedig az, hogy ha a fehérgyarmati szurkolók, akik egyre többen vannak a mérkőzéseinken, elfogadják a gyarmati színekben futballozó legényeket, akkor úgy hiszem, más csapatok edzőinek nem ezzal kellene foglalkozni, sokkal inkább a szakmával. Mellékesen jegyezném meg, hogy ezek a fiúk az Európai Unió egy másik országából jönnek, és képzeljék el magyarul beszélő srácok, valamint azt is elmondhatom, hogy hamarabb megjelennek az edzésen 30-40 km távolságból, mint esetleg egy helyi vagy környékbeli fiatal. Zárszóként csak annyit amit a gyulaházi edző mondott: „szerethető a csapatunk, mert ez a miénk”, én is ezt mondanám csak annyi módosítással, jelenleg ez a mi csapatunk melyet a szurkolók nagyon megszerettek és elfogadnak.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!