szon-sportoldal

2011.01.04. 09:37

Ahol a középhátvéd a házi gólkirály

<p>Árulkodó tény: a középhátvéd, Puskás László a Volán-Sényő házigólkirálya.</p>

Ráadásul a Szi-Zo Sport megyei első osztályban jegyzett futballcsapat frontembere az elmúlt bajnoki idényben is a legtöbb „dugót” termelte, ami nem vet túl jó fényt a támadórészlegre. Emígyen illúzió lett volna a gárda tündöklését remélni, az őszi tizenharmadik hely is alátámasztja: volt jobb.

– A nyári edzőmeccsek alapján sokkal jobbra számítottunk, hozzá kell tennem, a rajt előtt igazolt négy román fiú közül talán éppen a legjobb, a hátvéd Toma Marius rögtön a második fordulóban megsérült, gyakorlatilag a teljes idényt kihagyni kényszerült, ez nagy érvágást jelentett – fejtegette Rubóczki Tibor, a Volán-Sényő edzője. – A balszerencse tovább üldözött bennünket: a Mátészalka elleni meccsen bordatörést szenvedett Dragomir, aki egy hónapig hiányzott, majd alighogy visszatért, kiállítás következében további három mérkőzésen nem számíthattunk rá. A védelemből Székely Zoltán dőlt ki, ő és Mocsár Csaba három-három találkozót pihent, az ugyancsak eltiltott Kató Csabát négy meccsre vesztettük el, Sarkadi Szabolcs edzésen sérült meg, neki is hosszú időbe telt felépülése. A problémák hatására egyszer sem sikerült abban az összetételben pályára lépni, amelyet a legjobbnak ítéltem. Emellett el kell ismerni, a támadóktól többet vártam: keveset vállalkoztak, nem tudták gólokkal bizonyítani rátermettségüket. A védelem a Nyírbátor elleni összeomlásig jól muzsikált, ott viszont hét gólt kapott és innentől valami megtört... Jóllehet, a sérülések miatt állandóan változtatni kellett a hátvédsor összállításán, ennek nyilvánvalóan köze volt a történtekhez, Ugyanakkor a csapat szó szerint próbált futballozni, csakhogy ez nem mindig kifizetődő, annál is inkább, mivel kevés az igazán küzdőképes labdarúgó, ami a megye egyben a szinten hátrány. Főleg idegenben és a rossz talajú pályákon brusztolva lehet eredményt elérni, ilyen téren is van mit javítanunk.

Ahogy a riválisok háza táján, a Volán-Sényő esetében is képlékeny még a következő évad. Ebből fakadóan Rubóczki Tibor is csak óvatosan tervez.

– Tavasszal szeretnénk előremozdulni, a 8-10. hely megszerzése reálisnak tűnik, persze, akár hat-hét együttes is kieshet, így nem árt hátra is figyelni. Természetesen sok függ a költségvetéstől, amíg ebben a tekintetben nem látunk tisztán, a keret összételét és persze a tervezetett erősítést illetően sem tudok pontos információval szolgálni.

Sényői statisztika

A Volán-Sényő csapatának mutatói

Őszi végeredmény

13. Volán-Sényő 18 5 4 9 25–36 19

Otthon: 9 4 2 3 12–10 14

Idegenben: 9 1 2 6 13–26 5

Házi góllövőlista

8 gól: Puskás L. 4 gól: Tuturas. 3 gól: Sarkadi Sz. 2 gól: Mocsár Cs., Szanics P. 1 gól: Toma M., Orosz T., Tóth P., Gégény Zs., Székely Zs

- Koncz Tibor -

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!