szon-sportoldal

2011.01.14. 09:14

Veszítenivaló nélkül a Vásárhely ellen

<p>A csoport egyik legjobb csapata, a Vásárhelyi KS lesz a Nagykállói KE NB I. B csoportos férfi kosárlabda csapatának vasárnapi hazai ellenfele.</p>

Mosolyt csalt a nagykállói arcokra a múlt hét végén, a Hepp Kupa négyes döntőjében szerzett bronzérem. Már az megsüvegelendő tény volt, hogy az NB I. B csoportos férficsapat bejutott az amatőr gárdák részére szervezett kupasorozat négyes döntőjébe, az ott kivívott harmadik helyezés pedig az egyesület történetének arany lapjaira kívánkozik. Jönnek azonban a dolgos hétköznapok, pontosabban hétvégék, hiszen vasárnap 17 órakor már bajnoki mérkőzés vár a szabolcsi gárdára, amely az élcsapatok közé sorolt Vásárhelyi KS-t fogadja.

– Nagyon tudtunk örülni a bronzéremnek, még annak a tudatában is, hogy valószínűleg nem a miénk az amatőr szekció harmadik legjobb csapata az országban, de a kupasorozatok ettől különösek – tekintett vissza még a legutóbbi megpróbáltatásra Kovács Tibor, az NKE trénere. – Most már valóban csak a bajnokságra kell koncentrálnunk, az előttünk álló meccseket két szakaszra bonthatjuk. A januári fellépéseinken, így a vasárnapin is nem feltétlenül mi vagyunk az esélyesek, februártól viszont jönnek azok a meccsek, amikor erősíthetjük a pozíciónkat. Ezekre a meccsekre készülhetünk, persze a csoport egyik legerősebb, legjobb szerkezetű csapata ellen sem mondunk le a bravúrról. Vasárnap veszítenivaló nélkül játszhatunk.

A kállói tréner nem számíthat a családi okok miatt hiányzó Asztalos István szolgálataira, Bus Iván és Kollár Zoltán szereplése pedig kérdéses. Ha ők nem lesznek, akkor az egri négyes döntőben szereplő keret lesz bevethető.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!