szon-sportoldal

2011.03.13. 08:36

Pórul járt a Végrehajtó

<p>A földharc is játszott szombaton a Kelet Arénáján</p>

Küzdősport. Tucatnyi mérkőzés szerepelt szombaton a Kelet Arénája küzdősport gála étlapján. A nyíregyházi Bem iskola csarnokában mettelt a lelátó és a küzdőtér, majd ezren figyelték a szorítótt, amelyben szó szerint vérrei menő harcot vívtak a felek.

A mérkőzések zömét a K1 szabályaz szerint rendezték. Az első felvonásban a nyíregyházi Gönczi Team tagjai, Gönczi János tanítványai vitték a prímet. A nagyzsünetet követően egymás után zsinorban a piros sarok volt a nyreő, igaz pár bírói ítélettel nem biztos, hogy egyet lehetett érteni. A két főmérkőzés előtt még volt egy szusszanásnyi idő, majd jött az újfehértói Hoszsú Ferenc. Bárány László és idősebb Hosszú Ferenc tanítványa seélyesebbhez méltóan, de igazi tudásához képest kissé haloványabb produkcióval győzte le fővárosi ellenfelét.

Hidegzuhany volt a javából!

 

Aztán jött a nagy durranás, az MMA mérkőzés. Ebben a szabályrendszerben sepciális, fogásra is alkalmas kesztyűt használnak a versenyzők, hiszen földharca is van. A két pitbullos csatájának első felvonásában a ringben csak Végrehajtóként ismert nyíregyházi Szabó Gábor irányított, többször is remekül ütötte meg ellenfelét, akiből dőlt is a vér rendesen.

 

A debreceni jól állta a sarat, pedig bőven voltak forró pillanataa. Aztán a második öt percből talán kettő ha elment, amikor egy számár szintén kedveztőteln szituáció után poraiból Főnixmadárként feltámadó debreceni egy kemény ütéssel eltalálta az egy pilanatra kihagyó Szabót, a mérkőzésvezető pedig joggal vetett véget a küzdelemnek. Ez bizony hidegzuhany volt a javából!
II. Kelet Arénája, eredmények
K3
62 kg: Németh Ádám (Gönczi Team)-Zeke Zsolt (Debrecen) ko
K1
40 kg: Gönczi Alex (Nyíregyházi Gönczi Team)-Köteles Bálint (Pécs), pontozásos győzelem
68 kg: Szilvási Roland (Kisvárda)-Pirkóti Gergely (Gönczi Team) pgy, extramenetben
59 kg: Herczku Miklós (Gönczi Team)-Haász József (Pécs), pgy.
63 kg: Rácz Krisztián (Debrecen)-Bakacs Dezső (Pécs), pgy.
72 kg: Szilvási Tibor (Kisvárda)-Boróczky Krisztián, ko.
65 kg: Stadler Dániel (Gönczi Team)-Kovács Béla (Levelek) pgy.
78 kg: Hollik László  (Gönczi Team)-Borbély György (Debrecen) pgy.
91 kg: Török Imre (Debrecen)-Diczku Péter (Budapest), pgy.
72 kg: Balogh Szabolcs (Gönczi Team)-Hutterer Péter (Pécs), pgy., extra menetben
84 kg: Hosszú Ferenc (Fontana)-Czinke Gábor (Budapest), pgy.
MMA
76 kg: Zahari Kristóf (Debreceni Pitbull)-Szabó Gábor (Nyíregyházi Pitbull), ko.
- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!