szon-sportoldal

2011.06.24. 10:47

Négy próbatétel az öt karikáért

<p>A jövő évi londoni olimpiára lehet eljutni a megyei rendezésű rendezvénysorozat teljesítésével.</p>

Hogy egész pontosan hány megyebeli olimpikonunk versenyez majd jövőre Londonban, azt még nem lehet tudni, de az már fix: négy sportember útja Szabolcs-Szatmár-Beregből vezet majd a 2012-es nyári olimpiai játékokra. Pénteken sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy hamarosan indul a 4 próba Londonért elnevezésű szabadidősport-sorozat, amelynek főnyereménye az olimpia ideje alatt a brit fővárosban eltöltendő hét nap lesz. A négy utat azok között sorsolják ki, akik a sorozat idei vagy jövő évi próbái közül legalább hármat teljesítenek, de akik négy vagy esetleg mind a nyolc próbát kiállják, azok számára többszörös lesz a nyerési esély.

Regisztráció elektronikus úton

 

A négy különböző sportágból álló sorozat létrejöttét immár négy fél részéről aláírt szerződés szentesíti: Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Bede József, a Szabolcs Takárékszövetkezet elnök-igazgatója mind-mind az esemény mellé álltak, a negyedik szerződő pedig a lebonyolító részéről Máthé Csaba, a Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet igatgatója volt. A felek ígérték: tettekkel is bizonyítják majd az esemény fontosságát és igyekeznek minél több próbát kiállni.

Ami pedig a menetrendet illeti, az idei első próba július utolsó napján az úszás lesz a sóstói tavon, majd következik az evezés, a kerékpározás és a futás, jövőre pedig éppen fordított sorrendben teljesíthetőek a versenyszámok (a sikeres próbát a szintidőn belüli célbaérkezés jelenti). Az utolsó esemény a 2012. július 8-i úszás lesz, az olimpiai részvételt biztosító nyereményeket pedig még aznap kisorsolják egy gálaműsor keretében. Az egyes versenyszámokra – nevezési díj befizetése mellett – felnőtt, illetve junior-szenior kategóriában lehet majd nevezni, a regisztráció elektronikus úton történhet meg a – már létező – www.4proba.hu weboldalon. A szervezők reményei szerint ezreket mozgósít majd meg a rendezvénysorozat, amelynek híre remélhetőleg átlépi a megyehatárt is.

4 próba Londonért

 

A szabadidősport-sorozat egyes állomásai

 2011. július 31.: úszás (1 km és 500 m) sóstói tó

 2011. augusztus 28.: evezés (32 km) Ibrány–Rakamaz

 2011. szeptember 18.: kerékpározás (28 és 14 km) Nyíregyháza–Nyírtura–Nagyhalász

 2011. okróber 9.: futás (10 és 5 km) Városi Stadion-sóstói erdő

Zárójelben a teljesítendő távok (az első szám a felnőtt, a második a junior-szenior kategóriájé, evezésben egységes a táv).

A 2012-es próbatételek időpontjai: április 29. (futás), május 20. (kerékpározás), június 17. (evezés), július 8. (úszás).

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!