szon-sportoldal

2011.06.13. 13:11

Parádés pünkösdi finálék

<p>Kellemes idő, remek autók és pilóták várták Pünkösd vasárnap a máriapócsi RabócsiRingre kilátogattak.</p>

A ralikrossz hazai szentélyében rendezték az országos bajnokság harmadik futamát, amely egyben Közép-európai Zóna-futam, valamint osztrák, szlovák és lengyel bajnoki futam is volt. Az időfutamok során már volt izgalom rendesen, mindez folytatódott a döntőkben. Az amatőrök versengését követően a finálékra előkerültek a plédek, minden meleg holmi, hiszen döntőket már villanyfényben, vasárnap éjszaka fél tizenegy után kezdték. Volt egy C- két B-döntő majd jöttek a várva várt futamok.

A Magyar Kupában a mindössze 12 esztendős Csizmaz Brunó és 17 éves ifj. Erdei István vívott nagy csatát, végül előbbi végzett az élen. A Super National döntőjében az esélyes cseh Roman Castoral nyert, a harmadik helyért volt óriási csata, végül a szlovák Karol Sedivy „mellbedobássa” végzett a bronzos helyen. Hasonlóan izgalmas volt a Touring Car fináláje, itt ketten viaskodtak, Fodor a hátsókerekes Peugeottal végig vezetett a hat körön át, ám a cél előtt pár méterrel az osztrák Josef Strobl belső íven kicsit megtolta és megelőzte.

A Super 1600-asok viadalában a lengyel Krzysztof Skorupski nyert, a nyíregyházi Petrilla Attila hatalmas küzdelemben hajrázta le Országhot és ért másodikként a célba.

Végül két naposra sikeredett

A verseny végül két naposra sikeredett, hiszen a Király-kategória, a legnagyobbak döntője már hétfőn, negyed egykor indult. A rutinos öreg róka, az osztrák Alois Höller csípte el a legjobban a rajtot, amelynél Harsányi Zoltán és Révész Tamás kissé beragadt. Aztán beindult az izgalmas körözés. Harsányi nem hagyta annyiban és a negyedik körben kihasználta az osztrák hibáját, aki ráment a poros részre, megpördült, Harsányi pedig elrepesztett mellette és nem hagyta kiénekelni szájából a sajtot. Parádés hajrát pordukált Révész Tamás, aki egyre inkább kezd összeérni a Skodájával.

A negyedik sokáig a negyedik helyen autózott, majd Höller hibája után már megvolt a harmadik hely. Nem elégedett meg ezzel és az utolsó körben a célra fordulva kihasználta az osztrák Jürgen Weiss bakiját és elhúzva mellett másodikként zárta a viadalt. A B-döntőben élen végzett Spitzmüller Csaba autója jó mázsával volt nehezebb a többieknél, ez pedig meglátszott teljesítményén és végül negyedik helyen zárt.

Harsányi sikerével összetettben átvette a vezetést Spicitől, akit második helyével Révész is megelőzött. A viadalt látványos tűzijáték és az eredményhirdetés zárta, akinek pedig még kedve volt a fárasztó nap után, maradhatott a diszkóra...

 

Ralikrossz ob, haramdik futam, eredmények

Magyar Kupa. 1. Csirmaz Brúnó (RabócsiRing Kft, Honda Civic),2. if. Erdei István (Racing Team, Suzuki Swift GTI), 3. Papp Viktor (MGAMS, Suzuki Ignis), 4. Vágner Gábor (Katona Racing MSE, Suzuki), 5. Szegfű István (TQS Hungary Kft, Opel Astra)6. Horváth György (Bánkuti Motorsport, Opel Corsa)

Super 1600. 1. Krzysztof Skorupski (lengyel, VW Polo), 2. Petrilla Krisztián (TQS Hungary Kft, Ford Fiesta), 3. Ország Zsolt (O.Zs. Racing Team, Suzuki Ignis), 4. Majerszky Gábor (HU MGAMS, Suzuki Swift).

TouringCars . 1. Josef Strobl (osztrák, Mazda RX8), 2. Fodor György (RC Motorsport Kft, Peugeot).

SuperNational. 1. Roman Castoral (cseh, Opel Astra), 2. Klaus Freundenthaler (osztrák, Seat Ibiza), 3. Karol Sedivy (szlovák), Seat Ibiza), 4. Hurt Tomás (cseh, Citroen C2), 5. Jan Talas (cseh, Suzuki Swift), 6. Kabacinski Lukasz (lengyel, BMW)

SuperCars. 1. Harsányi Zoltán (RC Motorsport Kft, Mitsubishi EVO 5), 2. Révész Tamás (Nyírád Motorsport Kft, Skoda Fabia, 3. Jürgen Weiss (osztrák, Ford Focus), 4. Spitzmüller Csaba (Spici Motorsport Kft, Mitsubishi L EVO8), 5. Alois Höller (Ford Focus), 6. Ekker Tristan (osztrák, VW Polo).

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!