szon-sportoldal

2011.06.30. 13:24

Újabb újfehértói költözés – hazatérés

Hiába az NB III-as ötödik hely, a megyei I. osztályban folytatja a csapat, méghozzá helyi edzővel.

Hiába az NB III-as ötödik hely, a megyei I. osztályban folytatja a csapat, méghozzá helyi edzővel.A jelek szerint nincs olyan nyár, hogy ne történjenek egetrengető változások az Újfehértó SE-nél. A futballcsapat tavaly megnyerte a megyei I. osztályú bajnokságot, de mivel az NB III-as követelményeknek nem felelt meg a pályája, ezért Nagykállóba költözött, és ÚSE-Nagykálló néven vívta a harmadosztályú mérkőzést.

Csak kétszer vesztettek

A szezon olyannyira jól sikerült az újonc számára, hogy mindössze két vereséget szenvedve (mindkettő a Baktalórántháza ellen) az ötödik helyen zárt a Fogarasi Zoltán vezette társulat. A szezon végéhez közeledve mégis gyászos volt a hangulat Fehértón, ahol futballügyekben félreverték a harangokat. Előbb csak szinte biztos volt a hír, hogy a csapat nem tudja vállalni az NB III-at, majd Fogarasi Zoltán edző távozása (Nyírbátorban folytatja) is ezt erősítette meg, mígnem szerda este kimondták az áldást az egyesület vezetői.

Megint albérletben?

– A megyei első osztályba nevezünk be – mondta az összejövetel végeredményéről Kranyik István, a futballcsapat technikai vezetője. – Visszaköltözünk Újfehértóra, bár az is meglehet, hogy megint tovább kell állnunk. Pályázatot nyertünk öltözőépítésre, a munkálatok hamarosan meg is kezdődnek, és amennyiben a régi épület helyén jelölik ki az újat, akkor ősszel nem tudunk meccseket rendezni Újfehértón. Ez esetben vagy valamennyi találkozónkat idegenben vagy a hazaiakat a szomszédos Érpatakon rendezzük meg.

A változások nyilván a csökkentett költségvetés miatt következtek be, így gyanítható, hogy ennek következményeként a játékosállomány összetétele is módosulni fog.

Kölcsönből vissza

– Igen, úgy tudjuk Fogarasi Zoltánt jó néhány, akár féltucat játékos is követheti új állomáshelyére, Nyírbátorba – folytatta Kranyik István. – Az ő távozásuk elé nem gördítünk akadályt, kívánjuk nekik és korábbi edzőnknek is, hogy új állomáshelyükön is legalább olyan sikeresek legyenek, mint nálunk voltak. Maradnak a helyi kötődésű futballisták és azok, akiket ide-oda kölcsönadtunk. Számítunk a legutóbb a megye kettes Kálmánházában játszó Osikóczki Istvánra, Kiss Györgyre, Kiss Szabolcsra és Tardi Gáborra, a Nagykállói VSE-től visszavárjuk Csajkó Jánost és akár Szigeti Viktort valamint Káposznyák Mátét is, Téglásról pedig Horváth Gábort. Vannak tehetséges ifistáink is, akik a magasabb osztályú korosztályos bajnokságban a nyolcadik helyen zártak, onnan is szeretnénk öt-hat játékost felvinni az első keretbe. Hogy ki lesz az edző, arról még nem született döntés, de a házon belüli megoldást favorizáljuk.

Újfehértón tehát már-már megszokták a költözést, amelyből ezúttal is duplán kijut futballistának és szurkolónak egyaránt, hiszen osztályt is vált és a jelek szerint hazai is tér a csapat. A szándék immár az, hogy végleg ott is maradjon.

Kilenc vagy tíz csapatunk indulása várható

Július 1-je az NB III-as nevezési határidő. Megkérdeztük az harmadosztályú indulási joggal rendelkező szabolcsi csapatok képviselőit, hogy a pénteki időpontig éltek-e a lehetőséggel. Nos, a tavalyi mezőny tagjai közül a Nagyecsed, a Tiszakanyár, a Kemecse, a Baktalórántháza, a Kótaj, a Tuzsér, az Ibrány és a Tiszalök már el is küldte a papírokat a versenybizottság központjába. A fentiekből kiderül, hogy az Újfehértó SE nem nevez, az újonc Várda SE viszont be fogja nyújtani a papírokat. A kiesők közül Nyírmadán végül úgy döntött az elnökség, hogy felkérés esetén sem vállalja az NB III-at, a megyei I. osztályú Nyírbátor pedig szándéknyilatkozatot nyújtott be az indulásra. Mindez azt jelenti, hogy kilenc vagy tíz szabolcsi csapat lesz ott a harmadosztály rajtjánál.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!