szon-sportoldal

2011.07.29. 15:06

Egy hetet csúszik az úszás próba

A sóstói tó az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt annyira lehűlt, hogy kockázatos lenne július 31-én, vasárnap a 4 próba Londonért! úszás próbáját megtartani, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy egy héttel később, augusztus 7-én, vasárnap indítják el a mezőnyt, mondta Máthé Csaba, a szervező Bujtosi Szabadidő Csarnok igazgatója.

A sóstói tó az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt annyira lehűlt, hogy kockázatos lenne július 31-én, vasárnap a 4 próba Londonért! úszás próbáját megtartani, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy egy héttel később, augusztus 7-én, vasárnap indítják el a mezőnyt, mondta Máthé Csaba, a szervező Bujtosi Szabadidő Csarnok igazgatója. A héten 21 fokosra hűlt a sóstói tó vize, a triatlonosok megpróbáltak benne úszni, de 15 perc után szóltak, hogy nagyon hideg. A jövő hétre az időjárás napos, száraz időt jósol, ezért a szervezők az augusztus 7-i napot jelölték a 4 próba Londonért! akció indító versenyének. A jelentkezéseket továbbra is várják a szervezők a www.4proba.hu honlapon, ahol minden aktuális információt megkaphatnak.

A sóstói tavon bójákat jelölnek ki, a seniorok és a juniorok egy kört, a többiek két kört úsznak, utóbbiak, csakúgy, mint a triatlonosok, az egy kör után kifutnak a partra, átfutnak a rajtkapun, és utána folytatják az úszást. Augusztus 7-én 9 órakor kell regisztrálni a sóstói tó bejáratnál, versenyszámot Juharos Gábor irányítja. A 4 próbásoknak már most érdemes készülni a második próbára, az augusztus 28-i evezésre, amelyet Ibrány és Rakamaz között rendezik, a táv 30 kilométer, a szintidő 7 óra.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!