szon-sportoldal

2011.07.17. 10:21

Máté ötödik a kontinensviadalon

Pokrovenszki mester elégedett Helebrandt Máté Európa-bajnoki teljesítményével.

Pokrovenszki mester elégedett Helebrandt Máté Európa-bajnoki teljesítményével.

A zárónapon a gyaloglóké volt a főszerep a csehországi Ostravában, az utánpótlás Európa-bajnokságon. Reggel nyolckor rajtolt a 20 kilométeres mezőny a férfiaknál, a tizenöt idnuló között ott volt Helebrandt Máté, a Nyírsuli kiválósága. A korai kezdeés elleénre nagy hőségben versenyeztek a gyaloglók, Máté a mezőny felénél alaposan lábra kapott, hiszen a 12 és 14 kilométeres résztvevőknél is az élen haladta. A hajrát aztán egy ötfős mezőny indította meg, ebben volt három orsz egy lengyel és Helebrandt. Végül az orosz Petr Bogatyrev ért elsőként célba (1:24.20), Máté végül az ötödik helyen zárt (1:25.14).

Minden szempontból maximálisan elégedett vagyok Máté  teljesítményével, érte ezalaatt az időt és a helyezést. A hajrát a riválisok jobban bírták, ám minden elismerés Mátéé aki ebben a nagy melegben második legjobb eredményét érte el 20 kilométeren- summázottt véleményt a versnyt követően nem sokkal Pokrovenszki József, Máté mestere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!