szon-sportoldal

2011.08.03. 14:15

Bunyós házasság után egynapos Sóstó Kupa

 Nagy Lajos az NYVSC-Big Boxing vezetőedzője, tanítványai a szombati Sóstó Kupán húznak kesztyűt.

 Nagy Lajos az NYVSC-Big Boxing vezetőedzője, tanítványai a szombati Sóstó Kupán húznak kesztyűt.A rendezvények szempontjából a második félidő kezdődött meg a sóstói Parkfürdőben, és ezt remélhetőleg az időjárás is jobban kegyeibe fogadja, mint az elsőt – hangzott el a 37. Sóstó Kupa ökölvívó-torna kapcsán összehívott szerdai sajtótájékoztatón.

Merthogy a „szünet utáni” kezdősípszó azon a hagyományos szabadtéri bokszversenyen harsan fel, amely a szűkös költségvetés és a reméltnél kevesebb nevezés miatt egynapos lesz. Szombaton 10 egyesület mintegy 60 versenyzője lép majd a versenymedence tövében felállított ringbe, a mezőnyt a romániai versenyzők emelik nemzetközivé.

Fesztóry Sándor, a rendező NYVSC elnöke azt is bejelentette, hogy egyesítette erőit a megyeszékhely két ökölvívó-bázisa, így szombaton már NYVSC-Big Boxing néven lépnek a kötelek közé a nyíregyháziak. A vezetőedző a Big Boxingtól érkező Nagy Lajos lett, akinek a munkáját a korábbi NYVSC-s olimpikon, Balog Vilmos is segíti.

Minden esély megvan arra, hogy az év elején Debrecenbe távozott két neves ökölvívó, az ifjúsági Európa-bajnokságra készülő Szilvai László és a felnőtt Hosszú Ferenc visszatérjen az anyaegyesülethez, de a szombaton 14 órakor kezdődő férfi és női valamint junior viadalon ők még nem állnak rajthoz.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!