szon-sportoldal

2011.08.25. 12:03

Evezés után babgulyás várja a négypróbázókat

Augusztus 28-án, vasárnap az ibrányi Tisza-partról startol a 4 próba Londonért! nagyszabású tömegsport akció második próbája, az evezés.

Augusztus 28-án, vasárnap az ibrányi Tisza-partról startol a 4 próba Londonért! nagyszabású tömegsport akció második próbája, az evezés.A próbázóknak egységesen 32 kilométert kell 7 óra szintidő alatt evezni, a cél a rakamazi Tisza-parton a Tutajos Beach-nél lesz. A szervező bizottság jelentős könnyítéseket vezetett be, mondta el Máthé Csaba, a szervező Bujtosi Szabadidő Csarnok igazgatója. Családoknak, baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak és maguknak az iskoláknak a próbára való jelentkezésnél a nevezési díjból akár 60 százalék kedvezményt adnak. Érdemes ellátogatni a www.4proba.hu honlapra, ahol ezekről a kedvezményekről lehet értesülni. Az evezéshez mindenkinek magának kell megszervezni a hajót, vagy csónakot, ebben a tokaji Kék Cápák segítenek, akik vállalták, hogy térítés ellenében a helyszínre viszik a négyes indián kenukat. A szervező bizottság térítés ellenében a buszacsából autóbusszal szállítja a résztvevők Ibrányba, majd vissza Rakamazról Nyíregyházára, augusztus 26-ig várják erre a jelentkezőket.

4 próba Londonért!

Az már bizonyos, hogy a legnépesebb csapattal a főtámogató Szabolcs Takarékszövetkezet indul, hiszen Bede József elnök-igazgató vezetésével 4 hajóban 16-an fognak evezni, ráadásul őket a Tutajos Beachnél ízletes babgulyás várja. A jelek szerint népes kenucsapat fog vízre szállni, amelyeket mentőcsónak, illetve a vízirendőrség csónakja fog kísérni. A szervezők rekkenő hőségre készülnek, így azt kérik a próbázóktól, hogy hűtött folyadékról, napkrémről, fejfedőről gondoskodjanak.

A rajt 9 órakor lesz, ott már valamennyien megkapják az egyedi rajtszámokat, amelyeket a többi próbán (kivétel az úszás) viselniük kell. Már most érdemes gondolni a két őszi próbára, a szeptember 18-i kerékpárra és az október 9-i futásra. Szeptember 18-án valószínűleg már nagyon sok olyan próbázó lesz, aki az első három próbát szintidőre teljesíti, ők már belekerülnek abba a kalapba, amelyből 2012. július 8-án a 4 hétnapos londoni olimpiai utat kisorsolják. Érdekesség, hogy a szervező bizottság szinte valamennyi tagja és a támogatók képviselő is nagy számban teljesítették az úszást és indulnak az evezésen, az ő neveik természetesen nem kerülnek bele a sorsolási kalapba.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!