szon-sportoldal

2011.08.22. 10:12

Minden alapja a védekezés

Labdarúgás -Gálhidi Györgynek elsősorban a középpályások okoztak csalódást.

Labdarúgás -Gálhidi Györgynek elsősorban a középpályások okoztak csalódást.

Még mindig nem végleges keret, probléma a fizetésekkel, gond a pálya és a klubház használatával, nem túl acélosnak tűnő igazolások... Így várta szombaton a bajnoki rajtot a Nyíregyháza Spartacus, ám mindezek ellenére és azért a kincstári optimizmus miatt is sikeres premiert várt Gálhidi György vezetőedző.

- Bíztam benne, hogy ha nyögvenyelősen is, de sikerrel vesszük a szombati találkozót - kezdte visszapillantását Gálhidi György. – Sajnos nem így történt, aminek jó pár összetevője volt. Egy csapat akkor lehet igazán eredményes, ha a védekezés stabil, szombaton ezt nem mondhattuk el játékunkról. Ellenfelünk úgy szerezte a góljait, hogy arra mi adtunk meg a nagy esélyt, hiszen kétszer lekontráztak bennünket, a harmadik találatuk pedig büntetőből esett.

 – Középpályásaink közül többen is élvonalbeli múlttal rendelkeznek, mégsem sikerült úgy játszaniuk, ahogyan azt elvártam volna – folytatta Gálhidi György.–Ez a csapatrész nagy csalódást okozott, hiszen többször is kihangsúlyoztam a fegyelmezett játékot, ám nagyon sok volt a hiba, az rossz egyéni  megoldás, hiányzott az igazi csapatjáték. Az, hogy igazi helyzetet alig tudtunk teremteni, elsősorban szintén ennek a csapatrésznek a hibája, hiszen a középpályásoknak kell olyan döntéseket hozni, olyan szituációkat teremteni, hogy abból eljussunk a megfelelő helyzetekig. Sajnos a tizenhatosnál elfogyott a tudományunk. Az viszont dícséretes, hogy az utolsó percig mentek előre a játékosok, a küzdőszellemmel, az akarással nem volt gond. Persze ez már az alapkövetelmény.

- A mostani héten az erőnlét növelése mellett tovább kell frissíteni a csapatot és sokat kell gyakorolnunk a taktikai és technikai elemeket -tért rá a heti feladatokra Gálhidi mester. – Korábban nem terveztem edzőmeccset, ám mivel vasárnap játszunk Vecsésen, elképzelhető, hogy beiktatunk egy felkészülési találkozót is. Sok mindennek nyugvópontra kellene már kerülnie, ám nekünk az a dolgunk, hogy készüljünk, szolgáljuk ki a közönséget és eredményesek legyünk. Igyekszünk ennek megfelelni...

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!