szon-sportoldal

2011.09.10. 14:52

Egy ponton múlott a feljutás

Tenisz - Az NYVTC a kívánt különbséggel nyert Miskolcon, így feljebb léphet eggyel a férfi tenisz csapatbajnokságban.

Tenisz - Az NYVTC a kívánt különbséggel nyert Miskolcon, így feljebb léphet eggyel a férfi tenisz csapatbajnokságban.

Amilyen magabiztosan megnyerte az NYVTC a mindent eldöntő mérkőzést szombaton a Miskolci EAFC otthonában, annyira kicentizte a feljutás kérdését. A vendégek győzelmével a két csapatnak ugyanis egyforma pontja lett a II. osztályú férfi csapatbajnokság C csoportjának felsőházi rájátszásában (tavasszal az alapszakaszban a MEAFC nyert Nyíregyházán), így az döntött, hogy a csapatok által magukkal hozott mérkőzéseken ki szerzett több pontot. Végül az NYVTC javára egyetlen (!) pont döntött, így a nyíregyháziak örülhettek. Magyarán, ha a MEAFC szombaton egy meccsel többet nyer, vagy nem egy-egy egyéni és páros, hanem két párosmeccsen győzött volna (az új pontszámítás szerint előbbi kettő, utóbbi három pontot ér), akkor a győzelem ellenére az NYVTC csak a második helyen zárt volna.

De végül összejött a remélt különbség, és ez a lényeg. A sikerből kivette a részét Fucsovics Márton is, aki néhány hetes kihagyás után a csapatbajnoki meccs kedvéért állt edzésbe, és egyéniben az egyes pályán magabiztos győzelmet aratott. Nyert a többi fiatal is, az ugyancsak a stuttgarti teniszakadémián pallérozódó Csonka Gábor és Kovács Imre is, a rutinosak közül pedig Dajka László és Horváth Gábor is hozta a maga partiját. Párosban a Fucsovics, Csonka duó ugyan veszített, de a másik két pályán nyíregyházi siker született – miként összesítésben is.

II. osztályú csapatbajnokság

C csoport, az 1–4. helyért, 3. forduló

Miskolci EAFC–NYVTC 5–16

Kovács Imre–Fucsovics 1:6, 2:6 (a meccs állása: 0–2); Rajó–Csonka G. 7:5, 0:6, 1:6 (0–4), Véczán–Szabó D. 7:5, 6:3 (2–4); Nyéki–Dajka 6:7-nél Nyéki feladta (2–6); Feke–Horváth G. 4:6, 3:6 (2–8); Horváth A.–Kovács Imre 2:6, 5:7 (2–10); Kovács Imre, Rajó–Fucsovics, Csonka G. 6:3, 6:3 (5–10); Feke, Péter Á.–Szabó D., Kovács Imre 1:6, 6:7 (5–13), Véczán, Horváth A.–Horváth G., Dajka 4:6, 3:6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!