szon-sportoldal

2011.09.18. 14:52

Kétszázötvenen tekertek a harmadik próbán

Jó időben teljesíthették a résztvevők a „4próba Londonért” sorozat harmadik állomását.

Jó időben teljesíthették a résztvevők a „4próba Londonért” sorozat harmadik állomását.

A „4próba Londonért” elnevezésű teljesítménytúra-sorozat harmadik állomása – az úszás és az evezés után – a kerékpározás volt. A szervezők vasárnapra is „megrendelték” a jó időt, így aztán ideális viszonyok közepette tekerhetett az a 250 induló (közülük százan a Vasvári gimnáziumból), aki vállalkozott a távok teljesítésre, és továbbra is esélyes arra, hogy szurkolóként ott legyen a jövő évi londoni olimpián (az őszi és tavaszi négy-négy túra közül hármat kell teljesíteni ahhoz, hogy a jövő nyári sorsoláskor az esélyesek közé kerüljön az ember).

Ami a vasárnapi próbát illeti, a rajt a Pagony Hotelnál volt, onnan a Nyíregyháza és Nyírtura közötti kerékpárúton haladt a mezőny, majd Körmendi-tanya és Libabokor irányába fordultak a bringások, a forduló után pedig visszaút megtételével vált teljessé a táv. A felnőttekre 28, a juniorokra és a szeniorokra 14 kilométer várt – a két, illetve egy órán belüli célbaérkezés jelentette a szint teljesítését.

A próba során szerencsére baleset vagy rosszullét nem történt, a szolgálatban lévő szervízeseknek egy esetben durrdefekt miatt kellett segédkezniük és néhány apró műszaki hibát orvosolniuk. Úgyhogy mindenki mosolygósan zárta az újabb próbát.

A következő, idei negyedik állomás a futás lesz október 9-én, amikor a mezőny a Városi Stadionból indulva az erdei tornapálya felé veszi az irányt. Érdemes elkezdeni a felkészülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!