szon-sportoldal

2011.09.13. 09:53

Remekeltek a nyíregyházi rókavadászok

Húsz bajnoki érem, Zarnóczay Klára két EB-aranyat gyújtött be

Húsz bajnoki érem, Zarnóczay Klára két EB-aranyat gyújtött beA hét végén ért véget a 18. /ARDF/ Rádiós Tájékozódási Futó Európa-bajnokság, amit a romániai Nagyvárad melletti Félix Fürdőn rendeztek. A magyar válogatottban a nyíregyházi Rádióklubot hét versenyző képviselte. A csapat közvetlenül az igen sikeres országos bajnokság után utazott a versenyre, amelyen a nyíregyháziak húsz országos bajnoki címet szereztek a három versenyszámban /rövidhullámon, ultrarövidhullámon és a gyorsasági versenyszámban/ megdöntve ezzel minden eddigi rekordot.

Az Európa-bajnokságon újdonság volt, hogy a hagyományos rövid- és ultrarövidhullámú verseny mellet, a gyorsasági, sprint versenyszám, ahol a versenyzőknek a normál távú 5 rádióadó helyett 10-et kell megkeresniük, és az 5 perces periódus helyett 1 perc alatt az összes adó leadja a jeleit.

A kontinensviadalon Zarnóczay Klára ismét bizonyította klasszisát, hiszen az egyéni versenyeken egy arany- és egy bronzérmet szerzett, és a csapatversenyben is a dobogó legfelső fokára állhatott. Kiemelkedően szerepelt az ifjúsági Iski Richárd, aki egyéniben negyedik, míg csapatban ötödik. Az ifjúsági csapatot teljes egészében a nyíregyházi klub állította ki, Iski mellett Hanyicska Martin és Zelei Zoltán alkotta a triót. Dicséretes Kovács Andrásnak a férfi 60-as csapattal elért negyedik helyezése, illetve Moravszki János egyéni ötödik helyezése. Figyelemre méltó teljesítményt nyújtott Dévényi Kristóf is, aki felnőtt mezőnyben indult annak ellenére, hogy még ifjúsági korú, de komoly tapasztalatot szerzett a jövő évi Világbajnokságra.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!