szon-sportoldal

2011.09.16. 12:18

Teniszben és tanulásban is kitűnő

Nagy Hanna az idei jelentősebb versenyeken rendre bizonyított.

Nagy Hanna az idei jelentősebb versenyeken rendre bizonyított.Még csak két éve teniszezik, de máris korosztálya legjobbjai között tartják számon Nagy Hannát. Mindezt a legutóbbi megmérettetésen is bizonyította: a Nike Juniour Tour fináléban a negyedik helyen végzett az NYVTC versenyzője a 12 esztendős lányok között.

A budapesti döntőbe az országos bajnokságon elért eredmények alapján lehetett bekerülni. Hanna akkor ugyan nem jutott be az üdvösséget jelentő legjobb nyolc közé, de egy visszalépés miatt mégis meghívást kapott, és cseppet sem vallott szégyent abban a mezőnyben, amelynek minden tagját magasabban jegyeztek nála a ranglistán. A csoportmérkőzések során két győzelmet aratva került be az elődöntőbe, ahol aztán két vereség következett, de a negyedik hely így is megsüvegelendő. Főleg, ha ehhez hozzávesszük a további idei eredménysort: a vidékbajnokságon csapatban – vendégjátékosként – második hely, párosban bronzérem, egyéniben negyeddöntő, az országos bajnokságban pedig két bronzérem volt a mérleg csapatban és párosban.

A legjobb példa

Hanna a legjobb példa arra, hogy igenis össze lehet egyeztetni az élsportot és a tanulást: az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium hatodikos diákja a legutóbbi tanévet évfolyamelsőként zárta, ami nemcsak annyit tesz, hogy színötös volt a bizonyítvány, hanem még a tizenkét tantárgy közül tizenegy esetében a szaktanári dicséretet is megkapta.

– Ritkaság, hogy valaki két év alatt eljut erre a szintre, de a neheze még most következik, hiszen Hanna korosztályváltás előtt áll, így minden téren fejlődnie kell – mondta Dajka László, aki Nagy Hanna edzője. – A cél nem is lehet más, mint azt, hogy tanítványom a mindenkori korosztályos rangsorban az első három között állandósítsa helyét.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!