szon-sportoldal

2011.11.17. 12:43

Iskola helyett hétfői finálék

Nagy Hanna párosban ezüstéremmel zárta korosztálya ezévi utolsó teniszversenyét.

Nagy Hanna párosban ezüstéremmel zárta korosztálya ezévi utolsó teniszversenyét.Miután teniszben a kiemelt utánpótlásversenyek döntőit egyre gyakrabban hétfőnként rendezik, és ezeken Nagy Hanna, az NVYTC 12 évesek között szereplő versenyzője is mind sűrűbben érintett, ezért többször fordult már elő, hogy a hét első napját nem az iskolapadban, hanem a teniszpályán kezdte a nyíregyházi reménység. Mint például ezen a héten, amikor a budapesti Europe TC-kupa páros fináléjában volt érintett.

Hanna egyesbeli legyőzője, Csereklei Petra oldalán jutott be a döntőbe, ahol szoros szettekben maradtak alul az első kiemelttel szemben. Egyesben a negyeddöntő volt a végállomás az NYVTC teniszezője számára, aki innentől kezdve a fedett pályás magyar bajnokságra készül.

Europe TC-Kupa

L 12, egyes. 1. forduló: Nagy H. (NYVTC, 5. kiemelt)–Bartosik (Röpte SKE) 6:1, 6:3. Nyolcaddöntő: Nagy H.–Lukács L. (Pécsi VTC) 7:6, 6:1. Negyeddöntő: Csereklei (Top Sport, 4.)–Nagy H. 6:0, 6:3.

Páros. Nyolcaddöntő: Csereklei, Nagy H. (Top Sport, NYVTC, 3.)–Kaszás, Kovács Z. (MTK, Gyöngy TS) 6:0, 6:2. Negyeddöntő: Csereklei, Nagy H.–Almási, Rósa (Tatár TC) játék nélkül. Elődöntő: Csereklei, Nagy H.–Ábrahám, Babos E. (Vasas, Savaria TC) 6:3, 3:6, 10–6. Döntő: Budai E., Szabó F. (Top Sport, Savaria TC, 1.)–Csereklei, Nagy H. 6:3, 6:3. Végeredmény: 2. Csereklei Petra, Nagy Hanna (Top Sport, NYVTC).

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!