szon-sportoldal

2011.12.09. 14:12

Határon túli résztvevő is lesz

Január 14-én harminc csapat részvétele mellett indul a műfüves felkészülési torna.A csapatok téli felkészülési időszakára vonatkozó edzőmeccs igényét messze kielégíti az a nyíregyházi műfüves torna, amely rangot vívott ki magának a futballklubok körében.

Január 14-én harminc csapat részvétele mellett indul a műfüves felkészülési torna.A csapatok téli felkészülési időszakára vonatkozó edzőmeccs igényét messze kielégíti az a nyíregyházi műfüves torna, amely rangot vívott ki magának a futballklubok körében. Amióta elkészült a Városi Stadionban a műfüves pálya, azóta nincs olyan tél, hogy ne rendeznének rajta felkészülési tornát – a január közepén induló sorozat a 3. Stadion Diner Kupa nevet viseli, no meg az újabb főszponzorét, a Football Factorét. Érthető a népszerűség, hiszen a csapatok számára fix, hogy mostoha időjárási körülmények között is garantáltan kalkulálhatnak a hétvégi mérkőzésekkel – hangsúlyozta a főszervezőként a versenybizottságot is vezető Dajka László.

Hétvégeként tizenöt meccs

Hogy tétje is van a csatározásoknak, az nemcsak a névadó által a győztesnek felajánlott ebédmeghívásban és az egyéb tárgynyereményekben öltött testet, hanem abban is, hogy amikor a pénteki sorsoláson szóba került a lebonyolítás rendje, akkor a csapatok képviselői jóvoltából nagyban ment az ötletelés. A tavalyi forgatókönyvet azért nem lehetett elővenni, mert a nagy érdelődés miatt huszonnégyről harmincra emelkedett a résztvevő csapatok száma. Mindez azt jelenti, hogy szombatonként nyolc, vasárnaponként hét mérkőzést rendeznek január 14-től egészen február 26-ig.

Ami pedig a résztvevők megoszlását illeti, ott van a mezőnyben az NB II-es Nyíregyháza Spartacus is, amelynek a jövője több mint kérdéses, de a szervezők gesztust gyakoroltak, egyúttal lehetőséget is adnak a csapatnak, hogy a felkészülésük része legyen a viadal. Mind a tíz megyebeli NB III-as csapat részt vesz a tornán, illetve a megyei I. és II. osztályú csapatok körében is népszerű a Fottball Factor 3. Stadion Diner Étterem Kupa.

A növekedő létszám mellett újdonság, hogy immár nemcsak a megye-, hanem az országhatárt is megnyitották a csapatok előtt, hiszen a román határmenti, az ottani negyedosztályban szereplő Somesul Oar (Óvári) együttese is ott lesz a mezőnyben.

Football Factor 3. Stadion Diner Kupa: Csoportbeorsztás

A csoport

Kemecse

Nyíregyháza Spartacus

Nagyecsed

Nyírmada

Nyírgyulaj

Napkor

B csoport

Nagyszekeres

Kótaj

Ibrány

Szakoly

Gávavencsellő

Mérk-Vállaj

C csoport

Várda SE

Tiszalök

Nyírbátor

Mándok

Kálmánháza

Nyírvasvári

D csoport

Nyírsuli U19

Cigánd

Tiszakanyár

Mátészalka

Újdombrád

Nyírtelek

E csoport

Baktalórántháza

Tuzsér

Óvári (romániai)

Nagyálló

Nyírsuli U17

Volán-Sényő

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!