szon-sportoldal

2011.12.06. 08:10

Óriási Ameko-s sikerek a díjugrató megyei döntőn

Október 8.-án tartották a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Lovasok Díjugrató Döntőjét. A verseny igen hideg időjárási körülmények között zajlott, ahová érkeztek Hajdú és Borsod megyéből is.

Október 8.-án tartották a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Lovasok Díjugrató Döntőjét. A verseny igen hideg időjárási körülmények között zajlott, ahová érkeztek Hajdú és Borsod megyéből is.A versenyen hihetetlen Ameko-s sikerek születtek.

Az első versenyszámot - a B0 kategóriát - a kisvárdai Somogyi Rezső Általános Iskola 11 éves tanulója Darvai Csenge Sára nyerte Ameko Shevron nevű lovával.

A második lett - szintén Bertók Viktor tanítványa - Fehér Dóra, Ameko Cool Girl nyergében.

A 2011-es Év Kezdő Lovas Bajnoksága az ezt követő versenyszámban dőlt el. A verseny két fordulós volt, így csak az győzhetett, aki valóban a legjobb volt az nap. „Nagyon izgultam lovasaimért hiszen az év utolsó és döntő bajnoki verseny volt ez, szinte mondhatjuk, hogy ezért dolgoztunk egész évben” - nyilatkozta Bertók Viktor, a klub edzője hozzátéve: „A reggeli ló-szállítási kavalkád után egy kicsit felzaklatottan érkeztünk meg a versenyre, de hamar lecsillapodtak a kedélyek az első sikeres versenyszám után”.

A kezdő lovasok stílus-bajnokságában végül dupla Amekos siker született, hiszen Fehér Dórát ezen a napon senki nem tudta legyőzni, mert mindkét lovával a legjobb teljesítményt nyújtotta: első helyezett lett Ameko Colonadoval és második Ameko Cool Girl-el. A versenyben hibátlanul lovagolt és a legmagasabb stílusbírálati pontokat kapta így megérdemelten lett az Év Kezdő Lovas Bajnoka.

A másik Amekos lovas Darvai Csenge is hibátlanul lovagolt és a 4. helyen végzett.

A felnőttek között az Ameko Lovasklub edzője Bertók Viktor 2. lett Ameko Shiherizada nyergében, valamint hibátlanul lovagol Ameko Finesse-el is de lassabb időeredménnyel.

„Nagyon elégedett vagyok lovasaim teljesítményével, hiszen a döntőn is higgadtan és megfontoltan lovagoltak. Azt tudni kell, hogy egy bajnoki cím elnyeréséért folyó küzdelem sok-sok anyagi és erkölcsi áldozatot követel meg. A gyerekeknek sok mindenről le kell mondani, hétvégén és hétköznap is edzések, hidegben, esőben, szélben, melegben egyaránt. Örülök, hogy vannak elszánt gyerekek a környezetemben, akik ebben a nehéz sportban megállják a helyüket, kitartóak és alázattal vannak e sport elengedhetetlen kelléke a „LÓ” iránt. A „LÓ” megtanítja a gyerekeket a küzdelemre, önállóságra, fegyelemre és jobb magaviseletre ösztönzi őket.

Az edzések a télen sem szünetelnek, hiszen hétvégenként rendszeresen tartunk lovaglásokat, edzéseket versenyzőink és szabadidős lovasaink részére. A versenyzőink már megkezdték a felkészülést a jövő évi versenyévadra, nekik erőnléti és technikai edzéseket tartunk a kezdőknek , kicsiknek és a hobbi lovasainknak pedig állóképességet fejlesztünk és fejlesztő, önbizalom növelő lovaglásokat tartunk.” - mondta Bertók Viktor.

Minden kedves érdeklődőt vár egy kis kikapcsolódásra, „ló simogatásra” vagy esetleg lovaglásra a környék legjobb lovas klubjában az Ameko Lovas és Szabadidőcentrum, ahol hozzáértő, tapaszalt diplomás oktató várja a tanulni vágyókat.

- Durucz Gabi -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!