szon-sportoldal

2012.01.03. 10:00

Marozsán: Nagy dolgonak tartom

Noha nem a szakma csúcsa a megyei harmadosztályban dolgozni, emiatt  Marozsán Mihály a legkevésbé sem izgatja magát. Illetve benne is felmegy a pumpa, ha a bökönyi futballcsapat éppen bajnoki meccsen produkálja magát.

Noha nem a szakma csúcsa a megyei harmadosztályban dolgozni, emiatt  Marozsán Mihály a legkevésbé sem izgatja magát. Illetve benne is felmegy a pumpa, ha a bökönyi futballcsapat éppen bajnoki meccsen produkálja magát.Halálosan komolyan veszi feladatát, amit mások is kiszúrtak. A Magyar Labdarúgó Szövetség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Igazgatósága ugyanis őt választotta az elmúlt esztendő legjobb edzőjének, nyilvánvalóan a Magyar Kupában bemutatott nagy dobás hatására. Az országos főtáblára jutással a gárda már többet tett, mint azt bárki remélhette korábban, ráadásul ott is ment egy kört.

– Nagy dolognak tartom, hogy az ember munkáját elismerik – reagált a döntésre Marozsán Mihály, a Bököny trénere. – Kicsit meglepődtem, hogy éppen rám gondoltak, ugyanakkor kérem írja le: nehéz szakma ez, mert én annak tartom, szinte mindenki megérdemelne hasonló díjat, aki edzősködésre adja a fejét. Ez a hivatás sok lemondással jár, talán elég, ha csak a családtól távol töltött megannyi hét végére utalok. Nem beszélve a stresszről. Személy szerint akkor vagyok igazán mérges, amikor húsz helyzetből csak egyet rúgunk meg, a szurkolók ugyanis is szórakozni jönnek a meccsekre, minél jobban illik őket kiszolgálni. Hozzáteszem, anno könnyebb volt futballozni, mint manapság a pálya szélén állni, és kívülről idegeskedni. Gyakran eszembe villan, hogy jobb lenne még játszani, sajnos azonban be kell látni, negyvenhárom évesen már nem úgy mozog a láb...

Marozsán Mihály ezer szállal kötődik a településhez és persze, a csapathoz, játékosaihoz.

– Jó érzés Bökönyben dolgozni, nem szívesen mennék el innen. Itt élek, ismerek mindenkit, a barátaim gyerekei jönnek focizni, ez az, ami máshol elképzelhetetlen lenne. Pedig elhihetik,  nem a pénzért, sokkal inkább szeretetből csináljuk!

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!