szon-sportoldal

2012.03.10. 17:59

A Bakta nyerte az esztendő első megyei derbijét

Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 16. forduló, szombati mérkőzések: parázs meccsen veszített az eddigi listavezető Nyírbátor, a Várda SE simán nyert Hajdúböszörményben, ötöt kapott otthon a Tuzsér, megszorongatta az immár éllovas Cigándot a Tiszalök. 

Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 16. forduló, szombati mérkőzések: parázs meccsen veszített az eddigi listavezető Nyírbátor, a Várda SE simán nyert Hajdúböszörményben, ötöt kapott otthon a Tuzsér, megszorongatta az immár éllovas Cigándot a Tiszalök. 

Baktalórántháza–Nyírbátor 3–2 (3–1)

Baktalórántháza, 400 néző, v.: Kocsis Zs. Baktalórántháza: Marics I. – Balogh Zs., Geda, Bodnár J., Illés L., Lakatos I., Kozma J. (Beri, 75. perc), Rakóczi, Marics G., Gömze (Fábri, 57.), Szabó R. (Marics T., 88.). Edző: Tóth János. Nyírbátor: Tóth Sz. (Tóth K., 32.) – Ricsei (Somogyi T., a szünetben), Bárány T., Varga K., Mándi L., Ráti, Kóka R., Erdei Z. (Puskás D., a szünetben), Hadházi, Nagy D., Pálvölgyi. Edző: Fogarasi Zoltán.

Ismerkedési időre nem tartottak igényt a felek, hiszen két hete éppen egymás ellen játszották a nyíregyházi felkészülési torna döntőjét. Így aztán az első tíz perc gólváltást hozott, majd ellaposodott a meccs, de a szünet előtt a Bakta kétszer is a bátori védelem mögé kerülve szerzett gólokat. A vendégek mestere a szünetre már mindhárom cserelehetőségét kihasználta, mégis a hazaiak növelhették volna előnyüket – a három kihagyott ziccert szépítéssel büntette a Bátor. A kiállítás után paprikássá vált a hangulat, a Nyírbátor nem tudta kihasználni emberelőnyét, és az elvesztett rangadóval az elsőséget is kénytelen volt átadni. A Bakta győzelme megérdemelt, otthonában a többi bajnokjelöltnek is fel kell majd kötnie a gatyát. Gól: Marics G. (11. és 43.), Szabó R. (39.), illetve Pálvölgyi (8. és 58.). Kiállítva: Lakatos I. (második sárga lap után, 79.). Jó: Geda, Bodnár J., Rakóczi, Kozma J., Szabó R., illetve Pálvölgyi. (Tudósító: Bodnár Tibor)

Tóth János: – A játék minden elemében jobbak voltunk, és a helyzetek alapján akár nagyobb különbségű is lehetett volna a győzelmünk. Örülök neki, hogy visszavágtunk az augusztusi vereségért.

Fogarasi Zoltán: – Azt hittük, elég kiküldeni ma cipőt a mai meccsre, és jön majd a siker, a hazaiak viszont megmutatták, hogy mi kell a győzelemhez: tűz, akarat és jó játék. A baktaiak megérdemelten nyertek, de remélem, hogy az élete legrosszabb napját kifogó Kocsis sporinak ez volt az utolsó NB III-as mérkőzése.

Tuzsér–Létavértes 0–5 (0–1)

Tuzsér, zárt kapuk mögött, v.: Tóth T. Tuzsér: Szőr – Setét, Dancs B., Szepta, Iván S., Tóth Á., Orgován K., Babjak, Dancs A. (Gergely I., 62.), Péter Cs. (Orgován Cs., 72.), Hrickevics (Csire, 80.). Edző: Szabó István. Létavértes: Pőser – Bényei, Kuti K., Szilágyi G., Engel, Király V., Gál M., Sigér, Barzsó (Mezei B., 88.), Mokánszki (Nagy T., 81.), Angyal N. Edző: Sándor Csaba.

A tuzséri centerpályát nem sikerült játékra kész állapotba hozni, így az edzőpályán rendezték a mérkőzést, onnan viszont a nézők – korlát híján – a töltésre szorultak. Hatvan percen át egyenrangú ellenfele volt a Tuzsér a jóképességű Létavértesnek, utána viszont kijött a tudásbeli különbség, bár talán más lett volna a vége, ha gólnélküli állásnál a hazai Dancs Attila értékesíti nagy helyzetét. Gól: Gál M. (30.), Angyal N. (68. és 74.), Barzsó (79.), Mezei B. (90.). Jó: Szőr, Tóth Á., Hrickevics, Dancs B., Babjak, illetve Bényei, Angyal N., Sigér, Gál M. (Tudósító: Lakatos Tibor)

Szabó István: – Megérdemelten győzött az ellenfél, sajnáljuk, hogy a végén ilyen nagy lett a különbség. A mérkőzés képe alapján kissé túlzott a vendégek győzelmének különbsége.

Sándor Csaba: – Amiért jöttünk, azt teljesítettük, hiszen győzelemmel szerettük volna kezdeni a tavaszi szezont. A nagyon rossz talajú pályán jól játszottunk, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. Sok sikert kívánok Tuzsérnak!

Cigánd–Tiszalök 2–1 (1–0)

Cigánd, 300 néző, v.: Nagy T. Cigánd: Nagy Z. – Ludescher, Tempfli, Baksa Z., Vicickó (Csáki R., 70.), Szabó T., Boldog, Varga Z. (Rab, 76.), Demeter Á. (Oláh L., 88.), Deák I., Cséke. Edző: Kocsis János. Tiszalök: Gagyi – Daru, Hock F. (Takács Z., a szünetben), Dobos Z., Vass I., Czifrák, Csáki V., Papp S., Lakatos K., Sárközi D., Bacskai A. (Dobán, 70.). Megbízott edző: Kovács János.

A látottak alapján a döntetlen reálisabb eredmény lett volna. Idény eleji formában játszottak a csapatok, a felek még nem adták tudásuk legjavát, a tiszalökiek közel álltak a pontszerzéshez. Gól: Tempfli (11-esből, 40.), Vicickó (48.), illetve Lakatos K. (56.). Jó: Cséke, Vicickó, illetve Csáki V., Daru.

Kocsis János: – Volt már, hogy jobban játszottunk, de nem értünk el vele semmit, ma ezért a teljesítményért is beírták a három pontot.

Kovács János: – Látszott, hogy nem feltartott kézzel jöttünk a mérkőzésre, és nem csüggedünk, hogy nem sikerült a pontszerzés, mert a munkánknak a későbbiek során meg lehet az eredménye.

Hajdúböszörmény–Várda SE 0–3 (0–2)

Hajdúböszörmény, 300 néző, v.: Nagy A. Hajdúböszörmény: Tömöri – Bogár, Holecz, Tóth Z., Kerek, Fodor J., Andorkó (Nagy K., 70.), Szabó M., Reyes (Tóth T., 66.), Bogdanovics, Piota. Edző: Papp Ferenc. Várda SE: Petranics – Lakatos I., Tóth Gy., Mező Á., Krizán (Brankovics P., 67.), Oláh D., Spekker (Deme B., 55.), Bagin, Hegedűs T., Fodor A. (Kalu, 81.), Iván A. Edző: Révész Attila.

A kisvárdaiak ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták. Az igazság az, hogy a Böszörmény nagy átalakuláson ment keresztül, és idő kell ahhoz, hogy a fiatalok csapattá kovácsolódjanak. Ezzel együtt a vendégek értékes három pontot szereztek. Gól: Spekker (2.), Bagin (25.), Deme B. (80.). Jó: Andorkó, illetve Mező Á., Bagin, Spekker.

Papp Ferenc: – Nem ugyanazokért a célokért küzdünk, mint a Kisvárda, érződött is, hogy jobb csapat az ellenfelünk. Mi a jövő csapatát építjük, ez ügyben kérjük a szurkolóink türelmét is.

Révész Attila: – A jó szezonkezdet mindig fontos. Számunkra ez sikerült, még akkor is, ha játékunk nem volt gördülékeny.

 

További eredmény: Hajdúszoboszló–Sárospatak 8–0.


A labdarúgó megyei II. osztály Carmo-csoport 16. fordulóval megkezdődött a tavaszi szezon. A Tisztaberek kiütötte a Gelénest, míg a másik két szombati összecsapáson döntetlen született.


Megkezdődött a labdarúgó Szi-Zo Sport megyei I. osztály tavaszi idénye. Mindjárt meglepetéssel startolt a bajnokság: az éllovas Nagyszekeres hazai pályán nem bírt a kiesőhelyen tanyázó Záhonnyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!