szon-sportoldal

2012.03.06. 10:14

Életbevágó futballnyitány

Az MLSZ elnöksége döntése értelmében dr. Jekő József a megyei játékvezetői bizottság új elnöke.

Az MLSZ elnöksége döntése értelmében dr. Jekő József a megyei játékvezetői bizottság új elnöke.A futball nem élet és halál kérdése. Sokkal több annál.” A legendás angol edzőfejedelem, William „Bill” Shankly örökbecsűje aligha ültethető át a megyei közegbe, mindenesetre akadnak néhányan, akik valóban tragédiaként élnek meg egy-egy zakót. No meg az is igaz, a tavaszi szezon rendre ütősebb az őszinél, elvégre a feljutás, netán a kiesés múlhat a jó, illetve rossz szereplésen.

Mi sem érzékelteti jobban a fokozó tétet, hogy a hét végén folytatódó szezon előtt meghirdetett szokásos fórumra tekintélyes létszámban zarándokoltak el a szakvezetők, akik szembesülhettek az örömteli ténnyel: a megyei igazgatóság korábbi ígéretét betartva a sportágba visszaforgatott többszázezer forint jóvoltából a játékvezetői díj nem terheli az egyesületek tavaszi költségvetését. Válaszképpen az elöljárók is biztató hírrel szolgáltak: jelen pillanatban úgy fest, ha a pályák állapota nem is tökéletes, de játékra alkalmas. Egyelőre senki nem jelezte, hogy akadályba ütközik a nyitány.

Ugyancsak a csapatokat érintő információ, hogy ezúttal is pályázhatnak a társasági nyereség adóból származó bevételekre, aminek határideje: április 1. A feltételekről, illetve minden egyéb tudnivalóról a Magyar labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján tájékozódhatnak az érintettek. Szintén a honi labdarúgás fellendülését célzó hír, hogy hamarosan pályaépítési-. és felújítási project is indul.

Az MLSZ elnöksége egy a szabolcsi futball számára fontos ügyben határozott. Eszerint a posztjáról novemberben távozó Hajdó Attia utódjaként hivatalosan dr. Jekő Józsefet nevezte ki a megyei játékvezetői bizottság élére.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!