szon-sportoldal

2012.03.21. 16:48

Megőrizni nehezebb lesz

A kisvárdai  bajnokságbeli első találatával az élre segítette az NB III-as Várda SE futballcsapatát.

A kisvárdai  bajnokságbeli első találatával az élre segítette az NB III-as Várda SE futballcsapatát.A jelek szerint Tóth György csak akkor szerez gólt, ha azzal élre kell segítenie csapatát. A Várda SE NB III-as legénységnek védője bajnokságbeli első találatát szerezte az Ibrány elleni vasárnapi mérkőzés 87. percében, ami nemcsak csapata kínkeservesen kiharcolt győzelmét, hanem az első helyezést is jelentette. Az újonc kisvárdaiak most először álltak élre a Tisza-csoportban, ami a haloványabb őszi kezdés után váratlan fordulat, ám azok után feltétlenül megérdemelt, hogy a csapat zsinórban hét meccset megnyert, és legutóbb még október 8-án, Cigándon szenvedett vereséget.

– A gólszerzés mestersége azért nem áll távol tőlem, hiszen gyerekkoromban csatárként kezdtem a pályafutásomat, sorra szereztem a gólkirályi címeket, ám amikor hirtelen megnőttem, az edzőim a hátvédsorba parancsoltak – mondta Tóth György, akinek hasonló nevű édesapja az 1992-93-as szezonban az élvonalban szereplő nyíregyházi csapatban rúgta a labdát a DVSC kölcsönjátékosaként. – Szóval, a kapu előtt azért feltalálom magam, miként most is, amikor Iván Attila jobbról érkező beadását bal belsővel juttattam a hálóba. Nem számítottunk könnyű mérkőzésre az Ibrány ellen, de azt azért nem gondoltuk, hogy ennyire a végére marad a döntés. A lényeg azonban, hogy begyűjtöttük a három pontot, amivel a tabella élére ugrottunk.

Tizenhét fordulónak kellett ahhoz eltelnie, hogy a kisvárdai szurkolók ott lássák a csapatukat, ahová nem is annyira titkon remélték a bajnokság közben. De vajon nehezebb lesz megőrizni az elsőséget, mint megszerezni volt?

Nagyon erős a bajnokság

– Biztos vagyok benne, hogy nehezebb – vágta rá Tóth György. – Nagyon kiélezett a bajnokság, az első és a hatodik helyezett között mindössze két pont a különbség, aki botlik a hétvégén vagy a közeli fordulókban, az több helyezést is zuhanhat. Arról pedig nem beszélve, hogy általában mindenki a listavezetőre feni a fogát. Egymást érik a rangadók, ezek többségét majd hazai pályán játsszuk, igaz, vasárnap Tiszakanyáron vár ránk fontos mérkőzés. Természetesen azon leszünk, hogy minél tovább megőrizzük a jelenlegi pozíciónkat.

Pontszáma alapján hat csapat nagyon kiemelkedik a mezőnyből, de zárkózik a Baktalórántháza, és a várdaiak Ibrány elleni meccse is mutatja, hogy az alsóháziakat sem érdemes leírni. Ennyire erős lenne ez a bajnokság?

– Már ötödik éve az NB III-ban játszom, de egyértelmű, hogy a mostani a legszínvonalasabb küzdelemsorozat – mondta 22 éve minden élettapasztalatával a kisvárdai balbekk. – Országosan egyébként is elterjedt, hogy a szabolcsi csapatok által uralt harmadosztályú csoport a legerősebb, hát a mostani az ilyen. Az első hat helyezett csapatot nyugodtan ki lehetne cserélni a másodosztály középmezőnyével, és a különbség nem látszódna meg. Ebben egészen biztos vagyok.

Ez csak megerősíti, hogy rang éllovasnak lenni a Tisza-csoportban. Hát még milyen dicsőség lesz megnyerni ezt a küzdelemsorozatot, amelyben jelenleg minimum hat klubnál reménykednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!