szon-sportoldal

2012.03.30. 14:47

Párosban döntő, egyéniben elődöntő előtt

Fucsovics Márton két versenyszámban is veretlenül menetel, péntek este párosban finálét játszik az ITF-future-versenyen.

Fucsovics Márton két versenyszámban is veretlenül menetel, péntek este párosban finálét játszik az ITF-future-versenyen.Már csak a jövő heti, nyíregyházi Davis Kupa-mérkőzés előtt is jó hír, hogy Fucsovics Márton menetel a svájci Fällandenben, a 10 ezer dollár összdíjazású kemény pályás ITF-future-versenyen. A nyíregyházi teniszező a világranglista 543. helyezettjeként érkezett a Zürich elővárosában rendezett viadalra, ez alapján a hetedik helyen emelték ki az egyéni versenyben. A pénteki mérkőzésén – amelyet francia ellenfele Marci 5:2-es vezetésénél az első szettben sérülés miatt feladott – már az elődöntős tagságát biztosította a 20 esztendős játékos, a korábbiak során egy selejtezőből érkezett osztrák valamint egy másik francia versenyzőt búcsúztatott.

A szombati elődöntőre a péntek esti párosdöntővel hangolódik Marci, aki felnőtt világranglistaversenyen először játszhat finálét. Az este hétkor kezdődő meccsen a nyíregyházi legény partnere az új-zélandi Marcus Daniell, ellenfelük peidg egy svájci, osztrák tandem lesz.

ITF-future-verseny

10 ezer dollár, kemény pálya, Fällanden (Svájc)

Férfi egyes

1. forduló: Fucsovics (magyar, 7. kiemelt)–Neuchrist (osztrák) 7:6, 7:5. Nyolcaddöntő: Fucsovics–Boltz (francia) 6:2, 6:2. Negyeddöntő: Fucsovics–Groll (francia) 5:2-nél feladta.

Férfi páros

Nyolcaddöntő: a Daniell, Fucsovics (új-zélandi, magyar) páros erőnyerő volt. Negyeddöntő: Daniell, Fucsovics–Molina, Sinicropi (olasz, 2.) 7:5, 7:6. Elődöntő: Daniell, Fucsovics–Kretschmer, Sude (német, 4.) 7:5, 7:6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!