szon-sportoldal

2012.03.23. 10:02

Többrétegű pályát építenek

Fucsovics Márton és Ernest Gulbis jelenléte növelheti a látogatottsági kedvet a magyar–lett teniszmeccsre.

Fucsovics Márton és Ernest Gulbis jelenléte növelheti a látogatottsági kedvet a magyar–lett teniszmeccsre.Terepszemlén jártak a Magyar Tenisz-szövetség (MTSZ) képviselői, hogy pontosítsák a részleteket az április 6-8. között esedékes Magyarország–Lettország Davis Kupa-mérkőzésről. A férfi válogatott viadalt a nyíregyházi bujtosi csarnokban rendezik, ahol tétmérkőzésen most debütál a sportág.

A nemzetközi szövetség többszáz oldalas előírásainak meg kell felelni, centire pontosan meg van határozva, hogy milyen távolságban kell lennie a reklámtáblának a pályától, percre pontos a menetrend, meghatározzák a szálloda színvonalát és szpontorautót is kell biztosítani – hogy néhány „apróságot” említsünk. A legfontosabb azonban az, hogy már a mérkőzés hetének hétfő reggelén úgy kell berendezni a küzdőteret, mintha már akkor kezdődne a viadal. A csapatok onnantól kezdve kapnak edzéslehetőséget, amivel élni is szoktak.

Nem lesz olyan gyors

– A pályaépítés nagy meló lesz, hiszen amint hallom március 31-én, szombaton este még koncert lesz a csarnokban, hétfőn reggel viszont már jön a döntnök, és mindent ellenőriz – mondta Richter Attila, az MTSZ főtitkára. – Ugyanazt a borítást fektetjük le, mint februárban Szegeden, annyi a különbség, hogy azalá még egy réteg kerül, hiszen annyira gyors pályára nincs szükségünk, mint legutóbb. A lettek már hivatalosan bejelentették, hogy soraikban ott lesz a top százas játékos, Ernests Gulbis, aki nemrégiben Roger Federert is legyőzte. Szegeden nem volt túl nagy az érdeklődés, de az egy roppant hideg és havas hétvége volt, amikor az embereknek nem volt kedvük kimozdulni otthonról, bízom benne, hogy Nyíregyházán aktívabbak lesznek a teniszbarátok, már csak Fucsovics Márton miatt is, hiszen ő igazán ritkán játszik szülővárosában és tétmeccsen olyan szintű teniszezőt is ötévente lehet látni Magyarországon, mint Gulbis. Ezúttal a húsvéti ünnep csökkentheti a látogatottsági kedvet, de bízom benne, hogy aki itthon marad, az eljön szurkolni.

Teljesen új időpontban

Amúgy a mostani időpont merőben új, hiszen az évi második fordulót júliusban szokták rendezni. Az olimpia miatt azonban módosítottak a menetrenden, így került be az áprilisi forduló, ami nem kevés gondot okoz, hiszen térségünkben ilyenkor még kockázatos szabadtéren játszani.

– Ha ilyen idő lenne, mint ezekben a napokban, akkor nyugodtan lehetne kint is játszani, de mi a garancia arra, hogy ez két hét múlva is így lesz? – folytatta Richter Attila. – A pályaépítés körül még akad egy-két nyitott kérdés, de bízom benne, hogy a hátrelévő időben minden megoldódik.

Napijegyek, bérletek

A magyar–lett mérkőzés az euro-afrikai zóna II. csoportjában rendezik, a győztes szeptemberben a feljutásért mérkőzhet. Tavaly eljutottak odáig a magyarok, és végül a britektől szenvedtek vereséget Glasgow-ban. A jegyárusítás a jövő héten kezdődik, a felnőttek számára 1800 forintba kerül a napijegy (6 év alatt ingyenes a belépés, a 6-10 éveseknek és a 70 év felettieknek 900 forintot kell fizetni), a három napra szóló bérlet pedig 3500 forintba. A magyar válogatott keretének tagja a nyíregyházi Fucsovics Márton, rajta kívül Kellner Ádám és Balázs Attila játéka jöhet még szóba reálisan, de ott van a keretben Gödry Levente és Filipenkó Viktor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!