szon-sportoldal

2012.04.16. 10:06

A mínuszokban is pozitív meglepetés

Damjan Kandics sajnálja, hogy csapatát, a Marso-Vagép NYKK-t nem tudta hozzásegíteni a jó szerepléshez.

Damjan Kandics sajnálja, hogy csapatát, a Marso-Vagép NYKK-t nem tudta hozzásegíteni a jó szerepléshez.Míg a felsőházi csapatok számára a hétvégén kezdetét vette a rájátszás (a hazai pályán játszók kerültek előnybe a három nyert meccsig tartó negyeddöntő sorozatban: Falco–Sopron 84–82, Albacomp–Pécs 90–58, Szolnok–Kecskemét 72–55, Körmend–Paks 105–101 – hosszabbítás után) és míg az alapszakasz 13. és 14. helyezettje a bentmaradásért vív osztályozót (az első találkozót a Zalaegerszeg nyerte Jászberényben 93–84-re), addig az élvonalbeli férfibajnokság 9–12. pozíciójában záró csapatok, így a Marso-Vagép NYKK is, április 4-én befejezték a 2011/2012-es küzdelemsorozatot. A nyíregyháziak már elköszöntek idegenlégiósaiktól, akik – valljuk be – nem váltották meg a világot. A legkevesebb kritika talán a montenegrói Damjan Kandicsot érheti, hiszen a bedobóerényeket csillogtató erőcsatár érkezése után később sorsdöntő jelentőségűvé váló mérkőzések (Sopron, Kecskemét, Jászberény, Zalaegerszeg) megnyerésében vállalt főszerepet.

– Négy hónapot töltöttem Nyíregyházán, megkedveltem a várost, a klubban dolgozókat és a csapattársakat, akik már az elején nagyon kedvesen fogadtak – mondta a búcsúzó 27 éves játékos. – Egyedül a kemény telet nem tudtam díjazni, nálunk Montenegróban január végén is jócskán a pozitív értékeket mutatnak a hőmérők, itt meg mínusz tizenöt fokban kellett fagyaskodnom... Persze, azt is nagyon sajnálom, hogy a csapat nem szerepelt valami jól, elsősorban azért, mert több meccset is az utolsó másodpercekben buktunk el. Ha Szegeden vagy itthon a Debrecen ellen nyerni tudtunk volna, akkor más lenne a szereplésünk megítélése. Sajnos, nagyon kevés játékos kapott szerepet a rotációban, gyakran három-négy ember is végigjátszotta a meccset, ami fáradtsághoz vezetett a találkozók hajrájában.

Szívesen gondol vissza

Kandics az első néhány meccse után még nem tudott átfogó képet alkotni a magyar élvonalról, ezt most már megteheti. Miként saját teljesítményének értékelését is.

– Számomra pozitív meglepetés a magyar bajnokság erőssége, kiváló légiósok és jóképességű fiatal magyar játékosok alkotják a mezőnyt – mondta a montenegrói kosaras. – A csapatunk összetétele is jó volt, hiszen a tapasztalt kosarasok éppúgy helyet kaptak benne, mint a teheséges fiatalok, személy szerint sajnálom, hogy utóbbiak kevés lehetőséghez jutottak. A saját teljesítményemről annyit, hogy a jó kezdés után visszavetett a sérülésem, edzéseket hagytam ki, ami után nehezen nyertem vissza a formámat. Azért bízom benne, hogy a jobban sikerült meccseimre szívesen emlékeznek majd a nyíregyháziak. Nem tudom, miként alakul a jövőm, de a városra, az itt töltött négy hónapra mindig szívesen gondolok majd vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!