szon-sportoldal

2012.04.03. 11:37

Biri Ákos: a sas lerakta fészkét Fehértón

Hol bujkált eddig Fáci? A becenevét hajráról, ami a haveri kör szerint úgy szokott állni, mint a fácáné, kiérdemlő Biri Ákos ripsz-ropsz berobbant.<strong>

Hol bujkált eddig Fáci? A becenevét hajráról, ami a haveri kör szerint úgy szokott állni, mint a fácáné, kiérdemlő Biri Ákos ripsz-ropsz berobbant.A pályán adódó szituációkban sasként lecsapó, tizenkilenc éves futballista télen igazolt Újfehértóra, és a jelek szerint a megyei első osztályú csapat megfogta vele az isten lábát. A csatár ugyanis nem vesztegette az időt: a tavaszi idénynek az utolsó helyről nekirugaszkodó, már-már eltemetett gárda négy fellépésén öt gólt szerzett. Legutóbb a bajnoki címre is esélyesnek tartott Tiszavasvári ellen kétszer is beköszönt – vastagon kivette részét a győzelemből (2–0).

– El akartam jönni Ibrányból, ahol addig szerepeltem, egy barátom szólt, hogy Újfehértón szívesen látnának, én pedig belevágtam, végtére is több játéklehetőségre vágytam - taglalta mesébe illő történetét Biri Ákos, akiben kezdettől fogva roppant mód bízott Urr László edző. Talán kifecseghető: a fiatal szakember januárban megsúgta, ebből a gyerekből még lesz valaki! - Nem fényezésképpen mondom, jól sikerült a felkészülés, hamar befogadtak, na és én is nagyon szeretnék bizonyítani. Természetesen sokat köszönhetek Urr Lászlónak, mert az első pillanattól érzékeltette velem, számít rám, nemkülönben hálás vagyok a játékostársaimnak. Nem gyártottam előre terveket, arra törekszem, hogy minél eredményesebben futballozzak, így segítve a bentmaradáshoz a csapatot. Erről még egyáltalán nem tettünk le.

Nem a szerencse kegyeltje

Nem mellesleg a fehértóiak feltámadása eleddig hat pontot eredményezett (csak zárójelben: ősszel összesen hetet gyűjtöttek...), egyre inkább éltethetik a reményt, hogy ,,hátba csapják” alsóházi riválisaikat, holott alig néhány hete erre kevesen tettek volna akár egy árva garast. Ráadásul a jelenleg tizenötödik pozícióban posztoló legénység nem a szerencse kegyeltje: négy idei mérkőzéséből hármat idegenben tudott le, Mándokon például úgy vérzett el 2–1-re, hogy a 86. percben még vezetett. Arról nem beszélve, az Urr-brigád - megfelelő pálya híján - a hazai meccseit a szomszédos Érpatakon rendezi.

– Közel van Újfehértóhoz, aki akar, ide is eljön megnézni minket, ebből aligha származik hátrányunk, és az eddigi egy meccs alapján azt tapasztaltam, itt is szeretnek bennünket - zárta rövidre a hátrányos megkülönböztetést firtató témát Biri Ákos. A támadó azt is megpedzette, immár saját bőrén érzi: villámsebesen kiérdemelte az ellenfelek figyelmét. – Az edzőmeccseken tizennégy gólt rúgtam, mivel az idény is sikeresen indult, az elmúlt hetekben a védők is komolyabban vesznek. Ezzel meg kell barátkozzak, annál is inkább, mert jó lenne egyszer magasabb szintre is eljutni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!