szon-sportoldal

2012.04.16. 12:11

Egymást érik a szintfelmérők

A nyírbátoriak védője, Hadházi Dávid szerezte a holtversenyhez szükséges győztes gólt korábbi csapata ellen.

A nyírbátoriak védője, Hadházi Dávid szerezte a holtversenyhez szükséges győztes gólt korábbi csapata ellen.A hétfői szintfelmérő dolgozat eredményétől függően angolból magasabb kategóriába léphet Hadházi Dávid, ám az csak a bajnokság végén derül ki, hogy futballból is elmondhatja-e ezt magáról. A Nyírbátori FC védője mindenesetre egy lépéssel közelebb vitte csapatát az áhított célhoz, az NB III-as bajnoki cím elhódításához, hiszen a bátoriak az ő góljával győzték le a Létavértest – Hadházi Dávid korábbi csapatát.

– Nyíregyházi vagyok, de a gimnáziumi évek alatt Debrecenben futballoztam, így kerültem a Loki fiókcsapatának számító Létavérteshez – mondta a mostani bajnokságban az első gólját szerző Hadházi Dávid. – Így aztán számomra nagyobb jelentősége volt a szombati meccsnek, mint a többinek, különösen, hogy egykori edzőmnek, Sándor Csabának is bizonyíthattam. A felázott talaj miatt nem alakult ki látványos játék, úgy érzem, a győzelmünk megérdemelt, mert több helyzetet alakítottunk ki. A gólomnál nem volt nehéz dolgom, egy pontrúgás után a lecsorgó labdát passzoltam közelről a kapuba.

Holtverseny az élen

Immár második hete alakult ki abszolút holtverseny az élen a Várda SE és a Nyírbátor között. Ki lehet jelenteni, hogy a bajnoki címért folytatott, korábban hatszereplősnek hitt versenyfutás két csapatosra zsugorodott azáltal, hogy a szabolcsi páros előnye immár legalább négy pont az őket követőkkel szemben?

– Ezt még talán korai leszögezni, de tény, a tavaszi tizenkettedik játéknapra kiírt kisvárdai mérkőzésünknek hatalmas jelentősége lesz – felelte a bátori győztes gól szerzője. – Addig is megpróbáljuk hozni a kötelező győzelmeket, és várunk arra, hogy a Kisvárda hátha botlik. Ugyanakkor csak a saját magunk dolgával törődünk, ilyen szempontból szerencsésebb, hogy többnyire egy nappal hamarabb lépünk pályára, mint legfőbb riválisunk.

Hadházi Dávid szombaton, vagyis a DEAC elleni idegenbeli meccs napján ünnepli születésnapját. Mi lenne a legszebb ajándék?

– Remélem, győzelemmel lesz emlékezetes számomra a huszonharmadik születésnapom. Az túl szép lenne, hogy legközelebb is győztes gólt szerezzek, de persze nem bánnám, ha megint így alakulna – fogalmazta meg vágyait a leendő ünnepelt.

Rekordbeállító várdaiak

Zsinórban 11 mérkőzésnél tart a kisvárdaiak győzelmi sorozata. A Várda SE a vasárnapi, Nagyecsed elleni 1–0-s sikerével beállította a tavalyi szezon rekordját, amelyet a Kemecse ért el a 16. és a 26. fordulók között. Révész Attila legénységének a veretlenségi szériája ettől még két mérkőzéssel hosszabb, vagyis éppen 13 forduló óta tart, hiszen a 11 győztes meccset egy létavértesi döntetlen és a Tiszalök elleni 4–0-s hazai győzelem előzte meg. A csapat eltökélt célja, hogy a széria a Tuzsér elleni szombati bajnokin se szakadjon meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!