szon-sportoldal

2012.04.05. 14:55

Marci keretbe fogja a meccset

A nagy érdeklődéssel várt Fucsovics–Gulbis csatával kezdődik a tenisz Davis-kupa hétvégi programja.

A nagy érdeklődéssel várt Fucsovics–Gulbis csatával kezdődik a tenisz Davis-kupa hétvégi programja.Abban a pillanatban, hogy dr. Kovács Ferenc kihúzta a játékosok nevét rejtegető négy teniszlabda egyikét, el is dőlt a hétvégi magyar–lett Davis-kupa-mérkőzés menetrendje. Nyíregyháza polgármestere a vendégek világsztárját, Ernests Gulbist (80. a világranglistán) „választotta” a Városházán megtartott hivatalos sorsolási ceremónián, így nyilvánvalóvá vált, hogy a háromnapos program a leginkább várt meccsel indul pénteken 15 órától, hiszen a lett éljátékos ellenfele a szülővárosában fellépő Fucsovics Márton (544.) lesz. Miként az is, hogy Marci zárja a programot, hiszen övé a vasárnapi második találkozó Andis Juska (408.) ellen.

– Azt beszéltük Kellner Ádámmal, hogy jó lenne abban a sorrendben játszani, mint Szegeden, vagyis én is jobban szerettem volna, ha a nyitónapon a második egyes az enyém – értékelte a sorsolást Fucsovics Márton. – Így sem panaszkodom, hiszen világsztár ellen kezdhetek, a végén pedig eldönthetem a meccset. Forgatókönyvnek nem rossz, ugye?

A lettek biztosra akarnak menni

Pénteken Fucsovics Mártonék meccse után Kellner Ádám (346.) játszik Juskával, majd szombaton 14 órától jön a párosok összecsapása. Hornok Miklós a Balázs Attila, Bardóczky Kornél egységet nevezte be, míg a lettek a két egyesbeli játékosukat, vagyis Gulbist és Juskát jelölték játékra.

– Nekem ez azt sugallja, hogy nagy magabiztosság ide vagy oda, a lettek biztosra akarnak menni, hiszen a nevezés alapján a két legjobb emberük játssza a legfontosabbnak ígérkező páros mérkőzést – nézegette a sorsolási táblát Hornok Miklós, a magyarok kapitánya. – Aki ismer, az tudhatja, hogy a mi összeállításunk nem szentírás, egyelőre csak a pénteken pályára lépők névsora vehető biztosra. Mindkét nap végén leülünk a srácokkal és sakkozgatunk egy kicsit. Marcit már felkészítettem arra, hogy akár mindhárom napon juthat neki szerep, különösen így, hogy övé a pénteki első szingli.

A mieink a maratoni csatára is fel vannak készülve, azok után meg főleg, hogy Szegeden az írek elleni meccs első napja délután háromtól éjjel fél tizenkettőig tartott. Vagyis gyors pályán is lehet hosszú meccseket játszani. Jegyek amúgy még mindhárom napra kaphatók, akár szerkesztőségünkben is, ahol előfizetőink kedvezménnyel válthatják meg belépőiket.

Davis-kupa

Euro-afrikai zóna, II. csoport, 2. forduló: Magyarország–Lettország

Péntek, 15 óra: Fucsovics–Gulbis, utána: Kellner–Juska.

Szombat, 14 óra: Balázs A., Bardóczky–Gulbis, Juska.

Vasárnap, 11 óra: Kellner–Gulbis, utána: Fucsovics–Juska.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!