szon-sportoldal

2012.04.04. 14:20

Megérkezett a lettek világsztárja

Ernests Gulbis részt vette a Davis-kupa-meccs előtti sajtótájékoztatón, társaival együtt edz, és pénteken minden bizonnyal Fucsovics Mártonnal játszik.

Ernests Gulbis részt vette a Davis-kupa-meccs előtti sajtótájékoztatón, társaival együtt edz, és pénteken minden bizonnyal Fucsovics Mártonnal játszik.A találgatás véget ért, Ernests Gulbis ott ült a lett csapat asztalánál a pénteken kezdődő Davis-kupa-mérkőzés sorsolás előtti sajtótájékoztatóján. A 23 éves világsztár eddig közel két és félmillió dollárt ütögetett össze a teniszből, így igazán megtehette, hogy a magyarok elleni nyíregyházi mérkőzésre csak társai után másfél nappal érkezzen meg.

– Nincs ebben semmi különös, az egyesült államokbeli Miamiban rendezett verseny után néhány napot otthon töltöttem Lettországban, hogy az első negyedév fáradalmait kipihenjem – mondta a szerdai összejövetelen Gulbis, aki az asztal alatt két telefonját is nyomkodta, amikor éppen nem beszélt. – A lényeg, hogy itt vagyok, együtt készülök a társakkal, mindent megteszünk azért, hogy a hétvégén győzni tudjunk.

Első számú játékos

Gulbis a jelenlegi 80. helyezésével messze a legjobb ATP-világranglistapozícióval büszkélkedhet a hétvégén pályára lépők közül. Az ő két egyéni győzelmére építenek a lettek, amikor győzelemre gondolnak az euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában rendezett találkozón?

– Ez természetes, hiszen az első számú játékosunkról van szó, aki papíron a magyaroknál is jobb – válaszolta meg a kérdést Girts Dzelde, a lettek szövetségi kapitánya, akitől megtudtuk, hogy a tenisznek jó a presztízse hazájában, de a két legnépszerűbb sportággal, a jégkoronggal és a kosárlabdával nem vetekedhet. – A magyarokról nem sok mindent tudunk, de figyelemmel követtük az írek elleni mérkőzésüket, és bízom benne, hogy a két ország történetének első egymás elleni mérkőzését mi nyerjük meg. Amúgy nagyon kellemes fogadtatásban volt részünk, a pálya minőségével akadnak gondok, de ezzel nem tehetünk semmit.

Nem szívesen néz vissza

A lettek legjobbja tavaly februárban 21. is volt a világranglistán, 2010 májusában, Rómában pedig legyőzte a tenisz történetének legtöbb Grand Slam-trófeájával rendelkező versenyzőjét, svájci Roger Federert is. Akkor nemzeti hősként ünnepelték őt otthon?

– Nem emlékszem már rá, olyan régen volt, meg aztán a múlttal nem is szívesen foglalkozom, inkább előretekintenék – nézett fel a telefonjaiból Gulbis. – Természetesen az a célom, hogy a világranglistán újra az első húsz helyezett között jegyezzenek, ez néhány jól sikerült versennyel könnyen elérhető. Most jön a salakszezon, ami az én igazi felségterületem. A top tíz nagy ugrás lenne, így az a célom, hogy elérjem a korábbi legjobb helyezésemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!